Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fenomene meteo violente în România - zonele lovite de potop, cât scad temperaturile

Vremea a intrat din nou într-un proces de răcire accentuată. Până la sfârșitul lunii mai, oscilațiile de temperatură vor fi notabile. 

Fenomene meteo violente în România - zonele lovite de potop, cât scad temperaturile
Comentează 0

"Săptămâna va debuta cu o vreme în general mai răcoroasă, valorile de temperaturi situându-se la nivelul maximelor între 12 până la cel mult 21-22 grade Celsius şi doar 16-17 grade Celsius în Capitală.  Mai rece va fi în partea de sud-est a țării. Săptămâna 22-29 mai, ultima decadă a lunii mai, vine cu valori de temperaturi în creștere în cea mai mare parte a țării", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la un post TV.

Luni, vremea va deveni deosebit de rece, cu excepţia regiunilor sud-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. 

"Temperaturile maxime se vor încadra de la 6 la 9 grade Celsius în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 22 grade Celsius în sudul Banatului şi al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţãrii şi mai mult noros în rest. Astfel, va ploua în sudul, estul, parţial în centrul ţãrii şi izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formã de aversă şi pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apă de peste 15-20 l/mp, iar îndeosebi în sud-vest vor fi însoţite de descărcări electrice", anunță ANM.

În Carpaţii Orientali la altitudini de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1800 m vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, cu rafale în general de 45-55 km/h. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea se va răci semnificativ faţă de intervalul precedent, astfel cã regimul termic se va situa sub cel specific perioadei. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat cu intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 45-50 km/h. Temperatura maximã va fi cuprinsă între 15 și 17 grade, iar cea minimă nu va depăși 6 grade Celsius. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite