Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Româncă depistată la frontieră cu documentele altei persoane

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat o femeie cetăţean român care a încercat să iasă din România folosindu-se de cartea de identitate a surorii iubitului ei.

Româncă depistată la frontieră cu documentele altei persoane
Comentează 0

La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Borș pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean român, are 30 ani şi a declarat că documentul prezentat este al surorii prietenului ei care locuieşte în România. Ea a recurs la această metodă deoareace dorea să călătorească împreună cu prietenul ei în Ungaria, iar documentele sale de identitate erau expirate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite