Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Familia Iohannis, dată afară de ANAF din casa care le-a adus zeci de mii de euro profit

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat în data de 25 martie 2016 radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut în instanţă anul trecut.

Familia Iohannis, dată afară de ANAF din casa care le-a adus zeci de mii de euro profit
Comentează 0

Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronunţarea deciziei definitive a Curţii de Apel Braşov prin care Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut imobilul. În aceasta perioadă, soţii Iohannis au continut să încaseze bani din închirierea imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Rise Project.

"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumparatori.", se arata în raspunsul AJFP

Pe langa radierea din cartea funciara a sotiilor Iohannis, AJFP a mai cerut si suplimentarea certificatului de mostenitor legal al Statului Roman, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situatia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Balcescu, nr. 29 era incerta, cauza aflandu-se inca pe rolul instantelor de judecata".

Dupa efectuarea acestor operatiuni, AJFP mai precizeaza ca urmeaza sa evalueze imobilul si sa-l valorifice prin vanzare. Radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciara reprezinta demersul oficial prin care statul intra efectiv in proprietatea imobilului de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu. 

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre Klaus Iohannis si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, a mai scris Rise Project.

Victor Ponta l-a ironizat pe Facebook

"Şi ce mare scofală (ar spune danileții și alte slugi aflate azi de serviciu)!? Oricum nu îi trebuie casă Dlui. Iohannis că mai are 5 la fel și oricum stă foarte puțin în România!? Și sigur acum uită ANAF de cei 600.000 încasați în locul statului ca și chirie!

Dar eu propun să încaseze în continuare 3.000 Euro pe lună de la Raiffeisen Bank (banca aia unde e șef pe zeci de mii lunar Ionuț Dumitru - tăietorul de pensii și salarii al lui Băsescu) - că bacșisul în Florida e mare și nu merge doar din salariu", a scris fostul premier pe Facebook.

Familia prezidentiala a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29, din Sibiu, in noiembrie 2015 printr-o decizie a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat 16 ani.

In noiembrie anul trecut, Curtea de Apel a respins recursului formulat de sotii Iohannis si mentinut decizia Tribunalului Brasov, din 2014, prin care contractul de vanzare-cumparare a imobilului din Sibiu a fost anulat. Presedintele Iohannis s-a declarat atunci nemultumit de decizia instantei din Brasov si a anuntat ca va apela la o cale extraordinara de atac, contestatia in anulare.

Magistratii Curtii de Apel Brasov au amanat, pe 25 ianuarie, pentru data de 6 iunie, dezbaterile din dosarul privind contestatia in anulare depusa de familia Iohannis in ceea ce priveste imobilul din Sibiu.

Sursa romanaitv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite