Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă așteaptă de la parlamentari amendamente la Legea Bugetului, pentru a atrage fonduri spre Arad

Primarul Gheorghe Falcă le cere din nou parlamentarilor să se implice în obținerea finanțării necesare municipalității pentru diverse domenii prioritare, având posibilitatea amendării Legii Bugetului.

Falcă așteaptă de la parlamentari amendamente la Legea Bugetului, pentru a atrage fonduri spre Arad
Comentează 0

Referitor la dezbaterile din Parlament asupra bugetului de stat pentru anul 2017, primarul Gheorghe Falcă a făcut declarații, marți, arătând că așteaptă să vadă cât de mare este interesul parlamentarilor județului pentru problemele municipiului.

”Așteptăm cu mare interes Legea Bugetului de Stat și alocările de fonduri  pentru municipiul Arad. Săptămâna aceasta vom putea să constatăm cât de precupați și cât de eficienți vor fi parlamentarii arădeni în promovarea intereselor cetățenilor din Arad prin amendamente la Legea Bugetului. Am transmis din timp Guvernului și tuturor parlamentarilor arădeni problemele și proiectele din municipiul Arad care au nevoie de fonduri de la bugetul de stat. Am pus la dispoziția parlamentarilor informații detaliate, pentru a putea fi cât mai bine documentați, așteptăm să-i vedem la muncă”, a spus primarul.

Principalele solicitări ale administrației locale vizează: asigurarea sumelor integrale pentru salariile personalului din învățământ, pentru salariile asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap; plata subvențiilor restante pentru CET și fonduri în programul de reabilitare a rețelelor termice; finanțarea lucrărilor începute de Ministerul Educației la noul palat al copiilor, la clubul sportiv școlar Gloria și la noul sediu al Inspectoratului Școlar; continuarea lucrărilor la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu, la Colegiul de Construcții și Protecția Mediului și la internatul Colegiului Tehnic Caius Iacob; finanțare în PNDL pentru etapele I și II de reabilitare străzi și pentru reabilitarea termică a grădinițelor; alocarea de fonduri pentru șantierul bazinului de polo, pentru stadionul municipal Francisc Neuman și pentru proiectul de acoperire a patinoarului. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite