Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FĂ RAI DIN TOT CE AI! ... Sărbătoare la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan’’ Arad

Luna decembrie este percepută în mod tradițional ca timp al darurilor, al bilanțurilor, oferind un bine-venit prilej de reflecție asupra propriei deveniri. Pentru elevii școlii noastre, una dintre cele mai bogate luni ale anului a adus activități dinamice și creative prin care și- au putut exprima, într-un ambient primitor și stimulativ, trăirile, frământările și gândurile proprii perioadei pe care o traversează.

FĂ RAI DIN TOT CE AI! ... Sărbătoare la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan’’ Arad
Comentează 0

În acest context s-a desfășurat Cercul metodic la disciplina Consiliere și orientare, sub coordonarea ISJ Arad, având ca temă o problemă acută a societății românești: ,,Generația uitată acasă. Noi vrem părinți!’’. Au fost dezbătute cu franchețe aspecte sensibile precum consecințele personale și sociale ale acestui fenomen, drepturile copilului și soluțiile pe care le găsesc ,,copiii bătrâni’’ pentru a gestiona situația dificilă în care se află. Sfârșitul activității a însemnat pentru copii exprimarea neîngrădită a sentimentelor pe care le-au avut (printr-un exercițiu de sinceritate numind și argumentând emoțiile trăite pe parcursul lecției deschise). Decalogul părinte-copil realizat a sintetizat regulile dezirabile într-o familie în care comunicarea și acceptarea oferă echilibru.

Atelierele creative organizate cu elevii fiecărei clase au valorizat aptitudinile artistice și îndemânarea, bunul-gust și ludicul. Ideea de la care s-a pornit a fost întoarcearea spre trecut, spre tradiții și meșteșuguri. S-a lucrat cu lemn, culoare și suflet. Rezultatele sunt admirabile, oferind elevilor o încântare, un moment de libertate creativă și satisfacția că din lucruri simple au reușit să creeze un decor modern și atrăgător.

Decorațiunle create vorbesc prin formă și culoare despre potențial, despre adolescenți frumoși și luminoși prin care s-a demonstrat că încă ,,se poate!’’.

Activitățile au fost coordonate de către profesorii diriginți Hojda Vasile, Vasiescu Codruța, Olariu Oana, profesor Popovici Corina, Bradea Călin și Gavra Ovidiu, având susținerea profesorilor diriginți ai școlii.

 

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite