Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Expoziția „Colecții și colecționari”, ediția a IV-a, la Arad

A patra ediție a expoziției „Colecții și colecționari” va avea loc joi, 27 septembrie, în holul Cinematografului Arta (str. Vasile Alecsandri, nr. 2).

Expoziția „Colecții și colecționari”, ediția a IV-a, la Arad
Comentează 0

În cadrul expoziției vor fi expuse colecții de insigne, monede, cărți poștale,  timbre, calculatoare vechi, ambalaje băuturi răcoritoate și multe altele.

Cei care doresc să viziteze expoziția o pot face între orele 11.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Printre cei care vor expune se află Florin Mariș, colecționar de calculatoare vechi, care va aduce o parte din exponatele muzeului Retro IT, deschis, recent, în municipiul Arad.

În cadrul expoziției va fi prezentă și Daniela Kovats, artist plastic, cu o colecție de tablouri realizate din diverse semințe, (in, muștar, mac, susan, mei, rapiță) și alte materiale, precum strasuri, mărgele și nisip colorat.

Totodată, Marius Ignat, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor Arădeni, va prezenta mai multe timbre valoroase, precum şi seria completă neștampilată de mărci poștale cu imagini din Papua Noua Guinee.

Titus Ștefanov, care, recent, a câștiga premiul I la Congresul Naţional de Insignorafie şi a 44-a ediţie a Expoziţiei colective de insigne din anul 2018, de la Băile Felix va prezenta o colecție de insigne care au ca tematică „Istoria turismului“.

Alături de colecționarii din municipiul și județul Arad vor fi prezenți la expoziție și colecționari din județele Zalău, Hunedoara și Timiș.

De asemenea, va fi prezentată colecție digitalizată de cărți poștale a Primăriei orașului Pecica, care va fi proiectată pe un ecran.

Expoziția „Colecții și colecționari“ este o manifestare prin care dorește să se răsplătească efortul colecţionarilor care de o viaţă întreagă au investit bani şi sentimente pentru a-şi dezvolta o pasiune.

Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” va fi organizată în cadrul unui proiect accesat de Asociaţia Qult-Ar Arad, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite