Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozii la metroul din Sankt-Petersburg: 10 morți, zeci de răniți. Putin: Posibil atac terorist

Două explozii puternice s-au produs luni la metroul din Sankt-Petersburg și s-au soldat cu multe victime, anunță agențiile RIA și Interfax. Bilanțul nu este confirmat oficial, dar agenția Tass precizează că 10 oameni ar fi murit și cel puțin 50 sunt răniți. Președintele Vladimir Putin se afla în Sankt-Petersburg, luni, pentru o întâlnire cu omologul său din Belarus.

Explozii la metroul din Sankt-Petersburg: 10 morți, zeci de răniți. Putin: Posibil atac terorist
Comentează 0

Două deflagrații puternice au avut loc luni după-amiază la metroul din orașul rusesc Sankt-Petersburg. Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de o explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.

Potrivit agenției Tass, cel puțin 10 oameni au murit și 50 de oameni sunt răniți. Toate stațiile de metrou sunt închise în aceste momente. 

Una dintre explozii a avut loc la stația de metrou Teknologicheskiy Institut, alta ar fi avut loc la Sennaia Ploșciad. O sursă a agenției Interfax a precizat că cel puțin unul dintre dispozitivele explozive era plin de șrapnel, pistă care pare să indice un atentat terorist.

Incidentele au loc în ziua în care președintele Vladimir Putin ar fi urmat să ajungă în oraș, pentru o întâlnire cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko. 

Putin a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Liderul de la Kremlin a declarat apoi că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea a unui atac terorist, relatează Russia Today.

Comunicatul societății care administrează metroul din orașul rusesc a fost sec. "Un obiect neidentificat a explodat într-un tren. În acest moment are loc evacuarea din stații. Există mai multe persoane rănite".

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite