Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozie de culoare la Sala Clio - un nou succes pentru Foto Club Pro Arad pe scena artei arădene !

Explozie de culoare la Sala Clio - un nou succes pentru Foto Club Pro Arad pe scena artei arădene !
Comentează 0

Într-un cadru plin de culoare și de frumos, alături de iubitori ai fotografiei, Foto Club Pro Arad a vernisat  a 11-a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică.

Concursul organizat în acest an a avut două secțiuni cu temă liberă: secțiunea color și cea monocrom. În total, 50 de medalii și mențiuni i-au făcut fericiți pe câștigători, clubul sărbătorind de asemenea participarea a 134 de fotografi, din 32 de țări.

În deschiderea evenimentului președintele Asociației Fotografilor Profesioniști Foto Club Pro Arad, Nelu Scripciuc, a vorbit despre importanța acestui Salon, aflat la a 11-a ediție, deja o tradiție în cadrul vieții culturale arădene. De menționat este participarea unei noi țări - Mauritius, artistul fotograf participant câștigând de asemenea o medalie de argint.

Totodată a mulțumit tuturor participanților pentru încrederea în acest salon, membrilor juriului  și nu în ultimul rând Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad și Complexului Muzeal Arad pentru sprijinul acordat, precum și ICS, ARGUS și VAR sub al căror patronaj s-a derulat și această ediție:

„Suntem entuziaști și mândri totodată, în contextul în care, acest eveniment reușește să coopteze, ediție cu ediție, nume de notorietate în arta fotografică, iar Aradul a devenit un punct important de reper pe harta fotografilor profesioniști. 

Concursul este organizat sub patronajul  Image Colleague Society din Statele Unite ale Americii, Argus Photographic Society, Foto Club Varadinum și în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Arad, iar cele mai bune 50 de lucrări au fost premiate cu medalii și mențiuni. 

Juriul, alcătuit din profesioniști în domeniul artei fotografice, a petrecut ore în șir pentru a desemna cele mai bune lucrări din cadrul Salonului Internațional de Artă Fotografică, în condițiile în care, fiecare lucrare în parte este deosebită și ar merita să fie premiată și să facă parte din acest album. 

Mulțumesc partenerilor noștri, deoarece fără ajutorul lor nu am reuși să păstrăm tradiția și să arătăm publicului arădean fotografii de excepție, realizate de către artiști din diferite colțuri ale lumii.”

În cadrul evenimentului a luat cuvantul și d-nul Teodor Radu Pantea, Președinte Onorific al FCPA, vorbind despre expoziție și în calitate de mebru al juriului.

De menționat este faptul că, înca un an la rând, fotografiile premiate au fost cuprinse într-un album al salonului, album ce a fost oferit tuturor celor prezenți la vernisaj.

 

 

 

Galerie foto (82)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide