Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Evoluţia pestei porcine este explozivă: 524 de focare în 94 de localități

 ,,Evoluţia pestei porcine este explozivă'', spune șeful ANSVSA Răducu Brănescu. Acesta susține că sunt  524 de focare în 94 de localități, iar până acum au fost sacrificate aproape 50.000 de animale.

Evoluţia pestei porcine este explozivă: 524 de focare în 94 de localități
Comentează 0

Șeful ANSVSA mai spune că, în urma analizeor s-a stabilit că virusul a intrat în ţară prin introducerea ilegală de produse infestate, în zona de nord a ţării, dar şi adus de porcii mistreţi, în Delta Dunării.

Miercuri, după convocarea Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat a anunţat că a fost aprobat planul suplimentar de acţiuni pentru combaterea pestei porcine.

"Această boală nu are vaccin pentru animale, deci este o boală care este fără vaccin, fără tratament, este extrem de agresivă(...)Asta înseamnă că toate măsurile care se impun, fie că sunt măsuri de a ucide porcii domestici dintr-o zonă afectată, fie alte măsuri - de dezinfecţie, de prevenire - sunt extrem de importante pentru ca această boală să nu se răspândească", a spus Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a menţionat că unii prefecţi din unele judeţe s-au confruntat cu un refuz total în ceea ce priveşte intervenţia. "Faptul că nu intervin în aceste focare înseamnă că această boală se răspândeşte şi în alte zone ale ţării şi continuă să se răspândească. Deci, oprirea ei depinde de măsurile care se iau şi de colaborarea populaţiei", a adăugat Arafat.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite