Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Evenimente de anvergură la Consiliul Judeţean Arad

Consiliul Judeţean Arad pregăteşte, pentru lunile mai şi iunie, o serie de evenimente cu participare internaţională, evenimente importante pentru promovarea judeţului, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural. Activitatea de relaţii externe şi cooperare internaţională a Consiliului Judeţean Arad s-a intensificat în urma primirii de delegaţii oficiale (corp diplomatic, parteneri externi, oameni de afaceri şi investitori), dar şi a vizitelor întreprinse de delegaţi ai CJ Arad, a iniţierii de noi colaborări şi a semnării de noi înţelegeri de cooperare. Urmare a acestui fapt, în următoarea perioadă, se are în vedere organizarea unor evenimente de promovare susţinută a judeţului Arad în domeniile: dezvoltare economică, turism, cultură, sănătate, educaţie, social etc.

Evenimente de anvergură la Consiliul Judeţean Arad
Comentează 0

Evenimentele aflate în lucru vor contribui la promovarea potenţialului de dezvoltare al judeţului Arad, precum şi la promovarea şi menţinerea relaţiilor de bună colaborare cu alte unităţi administrativ-teritoriale. Este vorba despre Săptămâna economiei şi culturii arădene, eveniment care va  prezenta forţa industriei, agriculturii, a spațiului social şi cultural arădean. „În anul Centenar, Aradul, Capitala Politică a Marii Uniri, dezvăluie contribuţia sa la dezvoltarea Europei, prin brandurile care l-au făcut cunoscut. Vom organiza evenimente de anvergură, în care aducem în faţa arădenilor produsele industriei locale, pentru a demonstra că industria Aradului este performantă şi competitivă la nivel european”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Tot cu acest prilej se va organiza Gala Diplomaţiei, eveniment care va reuni ambasadori şi reprezentanţi ai diplomaţiei din statele Uniunii Europene şi Non-UE reprezentate în România.

Tot în cadrul Săptămânii economiei, la Arad va fi organizată o misiune economică chineză, la care sunt aşteptaţi să participe un număr de 39 de reprezentanţi ai oamenilor de afaceri chinezi. „Intenţionăm să le oferim oportunitatea de a descoperi Aradul, de a contacta companiile arădene, potenţiali parteneri de afaceri, de a promova brandurile proprii şi de a avea posibilitatea de a încheia relaţii de afaceri cu întreprinzătorii arădeni”, a mai spus preşedintele CJA.

În completarea demersurilor de stabilire a unor parteneriate cu investitorii chinezi, în luna iunie, la Arad, va avea loc şi o misiune medicală chineză, axată pe domeniul sănătăţii şi stabilirea unor parteneriate şi a unor stagii profesionale în unităţile medicale. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite