Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, despre provocările Uniunii Europene: ”Brexit-ul a schimbat ideea de coeziue și unitate”


Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a participat astăzi, 4 octombrie, la evenimentul Urban Talks, organizat în Timișoara de către UrbanizeHub România.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, despre provocările Uniunii Europene: ”Brexit-ul a schimbat ideea de coeziue și unitate”
Comentează 0

În contextul în care evenimentul a avut una dintre temele principale, viitorul fondurilor europene, în intervenția sa, parlamentarul european a făcut referire și la una dintre confruntările prezente ale Uniunii Europene, și anume Brexit-ul, care aduce schimbări și mai multe negocieri privind viitorul buget al Uniunii Europene.

”Uniunea Europeană are perspectivă în ceea ce privește inovația, dar și cele mai mari greutăți. Brexit-ul a schimbat ideea de coeziue și unitate”, a menționat acesta.

De asemenea, parlamentarul european a subliniat ce este important de respectat atunci când vine vorba despre fondurile europene: ”Când discutăm despre fondurile europene trebuie să punem în practică un principiu: să nu irosim banii!”.

UrbanizeHub este o comunitate de experți, o platformă colaborativă, un HUB de idei, opinii, proiecte și știri despre orașe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă: ”Scopul nostru este acela de a crea o comunitate de oameni responsabili, specialişti în diverse domenii, interesați și implicați în discuțiile despre evoluţia oraşelor.”

Pe UrbanizeHub, lideri globali şi oameni cu viziune vorbesc despre modurile în care oraşele pot deveni mai prietenoase şi le pot oferi locuitorilor o calitate a vieții cât mai bună.

Gheorghe Falcă deține primul său mandat de europarlamentar și este membru în două comisii de specialitate ale Parlamentului European: Comisia pentru transport și turism (TRAN) și Comisia pentru petiții (PETI). De asemenea este membru plin și în Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE. Gheorghe Falcă este membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (DSEE) și în Delegația pentru relațiile cu Bosnia-Herțegovina și Kosovo. 

Gheorghe Falcă a fost primarul municipiului Arad din anul 2004 până în luna aprilie 2019. Din această calitate, Falcă  a fost membru al Comitetului European al Regiunilor, participând la formarea politicilor la nivel european. Ca primar al Aradului, Gheorghe Falcă a reușit să dezvolte și să modernizeze orașul și a realizat cea mai mare investiție finanțată din fonduri europene din învățământul românesc.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite