Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eșecul guvernării PSD se vede până și pe Dunăre: fluviul este invadat de peturi, iar autoritățile de mediu dau din colț în colț

Cod roșu de poluare, pe Dunăre, în dreptul orașului Galați. Presa locală trage de câteva zile semnale de alarmă cu privire la dezastrul ecologic de pe fluviu, iar autoritățile de mediu, controlate de PSD, dau din colț în colț.

Eșecul guvernării PSD se vede până și pe Dunăre: fluviul este invadat de peturi, iar autoritățile de mediu dau din colț în colț
Comentează 0

Din informațiile publicate în presă, în dreptul esplanadei gălățene, s-a format un veritabil pod din peturi și gunoaie, iar activitatea portuară are serios de suferit. Asta, în condițiile în care viiturile au adus tone de peturi și deșeuri de tot felul.

Potrivit A1.ro, în delta toxică, chiar şi echipele sanitar-veterinare se apropie cu greu de mal. Au misiunea de a curăţa zonele de trecere a bacului, unde navele şi ambarcaţiunile rămân blocate în deşeuri. Aceeași sursă scrie că reprezentanţii restaurantelor din zonă şi cei ai portului au obligaţia de a strânge deşeurile, însă, situaţia este scăpată de sub control. În doar câteva ore după curăţare, zona arată la fel.

În ceea ce privește consecințele, acestea sunt vizibile şi lesne de înţeles, fatale chiar pentru peşti şi păsări, scrie viata-libera.ro. Asta, în timp ce șeful Gărzii de Mediu se mulțumește să amenințe cu amenzi și să dea termene, părând la fel de depășit de situație, ca și șefii săi de la București.

Sursa fotografiei principale: viata-libera.ro

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite