Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încă un eșec al guvernării PSD - ALDE. Guvernanții admit că au provocat haos cu Declarația 600

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au o întrevedere, luni, la biroul preşedintelui Camerei, înaintea CExN al PSD. Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre programul de guvernare şi despre Formularul 600, existând posibilitatea ca termenul de depunere a acestuia să fie amânat, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Încă un eșec al guvernării PSD - ALDE. Guvernanții admit că au provocat haos cu Declarația 600
Comentează 0

UPDATE 15.30  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că a solicitat ca în următoarea şedinţă de Guvern, pe 31 ianuarie, să se adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru declaraţia 600 "pentru a le da posibilitatea să meargă până la eliminarea Declaraţiei 600".

"Am avut o întâlnire, doamna prim ministru cu mine, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre declaraţia 600, am solicitat pe 31 ianuarie, în prima şedinţă de guvern, să adopte ordonanţă pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie pentru a le da posibilitatea ca în perioada următoare să meargă până la eliminarea declaraţiei 600 cu condiţia să gasească soluţia pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuţii să ramână asiguraţi în sistemul de asigurări. Şi să găsească o soluţie civilizată pentru a evita disconfortul celor care au fost sau cei care ar trebui să meargă să depună această declaraţie ", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că, în cazul celor care au depus deja declaraţia, vor fi prevăzute în ordonanţă măsuri tranzitorii.

"S-a promovat şi s-a comunicat foarte prost. Din acest motiv, le-am cerut colegilor mei să nu se mai exprime pe acest subiect pentru că majoritatea nu l-au înţeles, nici nu a fost explicat bine. După ce se instalează Guvernul, să explice în detaliu despre ce e vorba", a completat Dragnea.

Site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - www.anaf.ro - a fost blocat, luni, în condiţiile în care 210.000 de contribuabili trebuie să descarce şi să completeze, până la 31 ianuarie, Formularul 600 privind veniturile din activităţi independente, pentru determinarea contribuţiilor sociale.

Dragnea, întâlnire cu Dăncilă, Plumb şi Neacşu înainte de şedinţa CEx

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, luni, cu premierul desemnat Viorica Dăncilă, cu secretarul general al partidului, Marian Neacşu, şi cu deputatul social-democrat Rovana Plumb, în biroul său de la Camera Deputaţilor, înainte de şedinţa CEx.

Cei patru au ieşit împreună din biroul lui Liviu Dragnea, pentru a merge la şedinţa CEx al PSD.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, luni, la ora 16.00, pentru a discuta componenţa Guvernului Dăncilă. Şi ALDE are programată o şedinţă, la ora 15.00, la care se vor discuta idei pentru programul de guvernare, au declarat surse politice.

Comitetul Executiv al PSD s-ar putea reuni şi vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componenţa finală a Guvernului Dăncilă, în condiţiile în care dezbaterile nu vor fi finalizate în şedinţa de luni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Tot vineri, ALDE va avea o întrunire în care se va discuta despre portofoliile formaţiunii în Guvernul Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Dragnea însoţit de Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian.

Dragnea are o serie de întâlniri şi cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD, care fac propuneri privind componenţa Executivului.

Preşedintele PSD Bucureşti-Ilfov, Gabriela Firea, a precizat, duminică seara, că o treime dintre miniştri vor fi noi.

„Cred, fac o estimare, sper să nu greşesc, cam o treime din Guvern se va împrospăta. Mi-aş dori să fie mai multe doamne. Mi-aş dori ca după luni să nu existe o competiţie, un sentiment negativ între organizaţiile judeţene care vor propune candidaţi pentru portofolii”, a spus Firea, la România Tv.

Ea a arătat că programul de guvernare rămâne în esenţă acelaşi, în special în punctele sale sociale şi economice, la care se mai adaugă câteva principii care vor fi preluate şi câteva programe naţionale.

„Vreau ca după CExN de luni să rămânem o echipă unită, cum am demonstrat că putem fi chiar dacă avem anumite reacţii mai critice sau declaraţii care nu convin la acel moment, dar ele sunt mai sănătose”, a spus Firea.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite