Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eșec în CJA: clădirea Centrului de Zi pentru Îngrijirea Copiilor Ineu nu a putut fi trecută în patrimoniul orașului

În ședința de ieri a Consiliului Județean, consilierii PSD și ALDE au lipsit de la votarea proiectului de trecere a clădirii Centrului de Zi pentru Îngrijirea Copiilor din Ineu din patrimoniul public al judeţului Arad în patrimoniul  public  al  oraşului Ineu.

Eșec în CJA: clădirea Centrului de Zi pentru Îngrijirea Copiilor Ineu nu a putut fi trecută în patrimoniul orașului
Comentează 0

Potrivit reprezentanților CJA,  clădirea se află în administrarea Primăriei Ineu încă din anul 2004. Oraşul Ineu şi-a  manifestat intenţia preluării imobilului în patrimoniul public al acestuia, în acest sens fiind adoptată Hotărârea Consiliului Local al Oraşului Ineu nr. 235/20.12.2018. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad a subliniat că nu se opune solicitării  oraşului de preluare a acesteia. „Având în vedere cele de mai sus, precum şi ţinând cont de faptul că imobilul satisface mai bine interesele publice locale decât cele judeţene, la nivelul Consiliului Județean Arad a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care se propune trecerea din patrimoniul public al Judeţului Arad în  patrimoniul  public  al  oraşului  Ineu  a  imobilului clădire Centrul de Zi de Îngrijire a Copiilor Ineu, menţionat mai sus, precum şi declararea acestui bun de interes public județean în bun de interes public local”, se arată într-un comunicat de presă al CJA.

 „Am accesat fonduri europene și faptul că suntem doar administratori ai acestei clădiri și nu proprietari ne-a cam încurcat. Avem în acest centru un număr de 25 de copii, pentru care dorim condiții mai bune de viață și de care ne preocupăm. Ar trebui ca haina politică să fie lăsată la o parte atunci când este vorba despre interesul comunității, în special în aceste cazuri. Consider că în primul rând suntem aleși să face administrație, să facem front comun când este vorba despre oamenii pe care îî reprezentăm”, a spus Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Proiectul nu a trecut, ca urmare a faptului că aleșii PSD și ALDE nu s-au prezentat la ședință. „Situația acestei clădiri, în care funcționează un Centru de zi  pentru Copii, trebuia reglementă. Orașul Ineu administrează acest imobil de peste 15 ani, clădirea se află chiar în oraș, clar este un bun de interes local. Nu înțeleg atitudinea PSDși ALDE, care se abțin de la vot chiar și atunci când este vorba despre soarta copiilor. Consilierii județeni PSD și ALDE se opun în continuare proiectelor care vizează gestionarea patrimoniului județului Arad. Aceștia profită de fiecare ocazie când este nevoie de un vot majoritar de două treimi pentru a arăta sfidarea față de cei care i-au ales. Chiar și în Săptămâna Paștelui, și chiar și atunci când este vorba despre copii, consilierii PSD și ALDE au o atitudine negativă, invocând diferite motive pentru a nu vota, ceea ce de fapt echivalează cu un vot negativ”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite