Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Emoții pentru Kovesi. O nouă rundă de negocieri pentru postul de procuror-şef european

Astăzi are loc o nouă rundă de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru procuroru-şef european, post pentru care candidează Laura Codruţa Kovesi. Prima rundă de negoceri s-a încheiat indecis, iar dacă nici astăzi nu se ajunge la o înțelegere sunt programte trei noi runde pe 27 martie, 4 și 10 aprilie.

Emoții pentru Kovesi. O nouă rundă de negocieri pentru postul de procuror-şef european
Comentează 0

Negocierile între PE şi Consiliul UE se impun pentru că Parlamentul European a optat pentru Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, în timp ce votul indicativ din Consiliul UE a fost favorabill candidatului francez, Jean – Francois Bohnert (şeful Parchetului din oraşul Reims), Kovesi fiind pe locul al doilea.

Echipa de negociere a Parlamentului European este compusă din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle (grupul PPE).

Tot astăzi,  Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM ar urma să se pronunţe, miercuri, cu privire la două acţiuni disciplinare în cazul Laurei Codruţa Kovesi, într-una fiind vizat şi Marius Iacob. 

O decizie în acest caz este aşteptată miercuri.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite