Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elev la „Moise Nicoară”, Tudor Lile a obținut aurul la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev

Arădeanul Tudor Lile a obținut o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev, ce s-a desfășurat în perioada 21-26 aprilie. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Tudor nu este la prima participare pe plan internațional, el obținând argint în 2019 la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris. 

Elev la „Moise Nicoară”, Tudor Lile a obținut aurul la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev
Comentează 0

Iată rezultatele echipei românești la cea de-a 55-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie D.I. Mendeleev: Raul Mircea Bodrogean (București) - aur absolut ; Tudor Lile (Arad) - aur; Ștefan Dimitriu (Brașov) - aur; Alexandru Cătălin Dianu (București) - aur; Vlad Iova (Oradea) - bronz; Teodor Pădureanu (Bacău) - bronz. 

Am început din clasa a VII-a să merg la olimpiadele naționale de chimie. Profesorul meu de la clasă este domnul Dan Rotariu, iar cei pe care i-am avut ca mentori la această olimpiadă sunt doamna profesoară Daniela Bogdan (n.red. - Colegiul Național Sfântul Sava din București) și doamna profesoară Mihaela Matache (n. red. - Universitatea din București). Olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova și s-a desfășurat online”, a spus Tudor Lile.

Ce urmează pentru Tudor? 

România a fost reprezentantă de un lot lărgit la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev, iar o echipă restrânsă va participa în această vară și la Olimpiada Mondială de Chimie din Japonia.  „Olimpiada din Japonia se va desfășura tot online, însă pentru a participa mai trebuie sa trec printr-o etapă de selecție”, a mai spus Tudor Lile.

Noi îi urăm mult succes și îl felicităm pentru rezultatele obținute!

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite