Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au marcat ziua de 8 martie prin dezbaterea ,,Statutul femeii de-a lungul timpului”

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, este o ocazie pentru fiecare de a aduce bucurii şi a oferi simboluri de apreciere pentru cele mai apropiate şi mai apreciate reprezentante ale sexului frumos. Însă sărbătoarea a fost mai întâi o expresie a luptei femeilor pentru dobândirea unor drepturi, confundându-se ulterior cu o sărbătoare a mamelor în ţările din fostul bloc sovietic.

Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au marcat ziua de 8 martie prin dezbaterea ,,Statutul femeii de-a lungul timpului”
Comentează 0

Activitatea educativă extracurriculară a fost organizată sub forma unei dezbateri cu titlul, ,,Statutul femeii de-a lungul timpului”. Imaginea femeii din cele mai vechi timpuri a fost surprinsă sub forma unei prezentări power point, elevi ai claselor a IX - a, a X - a, a XI - a, au dezbătut pe grupe următoarele aspecte: Ziua Internaţională a Femeii – semnificaţii şi repere istorice, Femeia în Grecia antică, Femeia în Evul Mediu, Mişcarea feministă.

Moderatorii dezbaterii au fost prof. Oana Olariu şi prof. Cosmin Julan, activitatea având un impact pozitiv asupra elevilor dezvoltându-le competenţele de comunicare, sociale, civice, de sensibilizare şi exprimare.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite