Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii Liceului ” Francisc Neuman” au fost întâmpinați în această dimineață de Moș Nicolae.

Elevii Liceului ” Francisc Neuman” au fost întâmpinați în această dimineață de Moș Nicolae.
Comentează 0

Lângă bradul din holul școlii,  împodobit peste noapte, Moș Nicolae ,ales din rândul elevilor , și-a întâmpinat colegii cu dulciuri și urări de sănătate. N-au scăpat de atenții nici profesorii care soseau pe rând la cursuri.
Tot la intrarea în holul liceului , elevii au fost întâmpinați și cu extrase din Newsletter FN, tipărit de redacția școlii, care a cuprins variante de tradiții și legende legate de această sărbătoare.
Acestea  confirmă  că Sf Nicolae este protectorul copiilor din lumea întreagă. Născut în cetatea Patara din ținutul Lichiei ( Asia), Sf Nicolae ( în limba greacă , ” biruitor de popor”) s-a dovedit de timpuriu alesul Domnului, uimit de copil de minunile pe care le făcea.
După ce i-au murit părinții, Nicolae și-a împărțit averea săracilor și a întemeiat mănăstirea Sionului de lângă MIra, capitala Lichiei ( meleagurile Turciei de astăzi), călătorind ca prelat la Ierusalim.
Ineditul Moș Nicolae de la  Liceul ” Francisc Neuman”  a fost de ” serviciu” astăzi ,toată ziua ,pe culoarele școlii , dăruind dulciuri  colegilor și dascălilor.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite