Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii din Frumuşeni fac, de săptămâna viitoare, ore online; Zădăreniul este la un pas de acelaşi scenariu

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii din 54 de localităţi din România vor face, începând de săptămâna viitoare, ore online. Motivul? În resectivele unităţi administrativ teritoriale, incidenţa în ultimele 14 zile a fost de peste 6 la mie.
 

În judeţul Arad, singura localitate aflată pe lista galbenă este Frumuşeniul, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 6,09 la mie, astfel încât elevii de acolo nu vor mai merge la şcoală înceeând cu săptămâna viitoare, orele urmând să se desfăşoare online.

Elevii din Frumuşeni fac, de săptămâna viitoare, ore online; Zădăreniul este la un pas de acelaşi scenariu
Comentează 0

Mai trebuie spus că Zădăreniul este la un pas de acelaşi scenariu, incidenţa fiind aici de 5,9 la mie.

Potrivit prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educaţiei nr. 5.196 din 3 septembrie 2021 și al Ministerului Sănătăţii nr. 1.756 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, există două scenarii de funcţionare a şcolilor din România:

Scenariul 1: Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori;

Scenariul 2:

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special;

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Reprezentanţii Inswectoratului Şcolar Judeţean Arad anunţau, ieri, că în conformitate cu scenariul 1 își desfășoară activitatea 439 unități de învățământ, cu 58.806 copii și elevi cu prezență fizică; iar conform scenariului 2.a) își desfășoară activitatea două unități de învățământ, cu 99 elevi online.

„Precizăm că în unitățile de învățământ în care activitatea instructiv-educativă se desfășoară conform scenariului 1, din cauza apariției unor cazuri pozitive în rândul elevilor (66 cazuri) sau al cadrelor didactice (32 cazuri), cu mențiunea că aceste date au fost transmise de către unitățile de învățământ în data de 21.09.2021, există următoarea situație:

- 315 elevi își desfășoară activitatea on line, motivați medical

- 2 clase își desfășoară activitatea în sistem hibrid

- 55 clase suspendate

- 1166 copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate”, susţin reprezentanţii IŞJ.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite