Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii de la „Iosif Moldovan” duşi la şcoală cu... Poliţia Locală

Poliţia Locală anunţă că a iniţiat acţiuni de responsabilizare a părinţilor cu privire la importanţa de a-şi trimite la şcoală copii minori. Cei care se fac că nu aud sfaturile primite riscă amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei care pot fi transformate în muncă în folosul comunităţii.

Elevii de la „Iosif Moldovan” duşi la şcoală cu... Poliţia Locală
Comentează 0

„În luna martie a.c., din inițiativa Direcției Generale Poliția Localã s-au întreprins acțiuni de responsabilizare a părinților privind participarea copiilor minori la actul de învățământ, având în vedere cã potrivit Legii învățământului nr.1/2011, netrimiterea copiilor la școală pe perioada învãțământului obligatoriu, constituie contravenție, educația fiind prioritară pentru formarea și viitorul copiilor.

Astfel, în baza situației transmise de conducerea Școlii Gimnaziale «Iosif Moldovan» privind elevii care înregistrează absenteism ridicat, polițiștii locali din cadrul Biroului Evidența Persoanelor s-au deplasat la domiciliul elevilor și au notificat părinții/tutorii privind obligațiile pe care le au conform normelor legale.

În situația neconformării părinților notificați de către polițiștii locali, se vor aplica măsurile legale corespunzătoare, respectiv amendă cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei, ori muncă echivalentă în folosul comunității, prestată de părintele sau tutorele legal”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Urmare acestui demers, din evidențele școlii rezultă faptul că din 59 de elevi cu multe absențe, 24 s-au întors la școală până în prezent, ceea ce, potrivit poliţiştilor locali, este încurajator. „În 12 cazuri n-a fost posibilă notificarea părinților, aceștia declarând domiciliu fictiv sau mutându-se între timp la o adresă necunoscută. Acțivități de acest fel se vor organiza în continuare, inclusiv cu implicarea și a altor instituții, în limita atribuțiilor prevăzute de lege, în cadrul unui parteneriat pe termen lung cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, urmărind în principal diminuarea absenteismului și îmbunătățirea participării elevilor la procesul de învățământ”, au ţinut să precizete reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

        

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite