Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EDUCAȚIE BIOETICĂ PENTRU TINERII ARĂDENI

Centrul de Bioetică și Studii Sociale din cadrul Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, derulează în lunile octombrie - noiembrie 2018 proiectul ,,Educație bioetică pentru tineri. Ingineria genetică și viața umană”.

EDUCAȚIE BIOETICĂ PENTRU TINERII ARĂDENI
Comentează 0

Proiectul este finanțat de către Primăria Municipiului Arad - Centrul Municipal de Cultură, în cadrul Programului „Tineret, Învăţământ şi Recreative” 2018, Sesiunea a II-a, și cofinanțat de Asociația pentru Cultură, Educație și Tineret ,,Vasile Goldiș” (ACET VG) prin care este derulat, în parteneriat cu Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, cu sprijinul doamnei Rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci.

Scopul proiectului este furnizarea către tineri de informații actualizate, corecte și echilibrate, pe care aceștia le pot utiliza în argumentare atunci când dezbat sau discută aspecte etice ale științei, precum și promovarea valorilor bioetice și a drepturilor umane. Coordonatorul proiectului este conf. univ.dr. Maria Sinaci, directorul Centrului de Bioetică și Studii Sociale.

Beneficiarii proiectului ,,Educație bioetică pentru tineri. Ingineria genetică și viața umană” sunt elevi din clasa a XII-a de la liceele partenere: Colegiul Național ,,Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național ,,Vasile Goldiș”, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman”. În implementarea proiectului sunt implicați studenți de la Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” - Facultatea de Medicină: Laura Bondar, Alexandra Morar, David Săcui și Vlad Pogan.

Activitățile proiectului constau în prezentări pe tema ingineriei genetice în viața umană, realizate de către studenții mediciniști pentru elevii care constituie grupul țintă, și aplicarea de chestionare. Totodată, studenții oferă fiecărui elev câte o broșură, produs realizat în cadrul proiectului, în care sunt abordate aspecte istorice și aplicații ale ingineriei genetice care vizează viața umană.

Acest proiect continuă, de fapt, proiectul ,,Educație bioetică tineri”, derulat în anul 2016 de către Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș”. Succesul de care s-a bucurat atunci proiectul și interesul manifestat de tineri față de noile provocări din zona bioeticii au condus la conturarea și apoi implementarea în anul 2018 a proiectului ,,Educație bioetică pentru tineri. Ingineria genetică și viața umană”.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite