Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Parteneriat de colaborare între Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus și Asociaţii Studenţeşti ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a primit, zilele trecute, vizita preşedintelui Asociaţiei Studenţeşti Francofone din România -  Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus, Wael Chebbi.

Parteneriat de colaborare între Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus și Asociaţii Studenţeşti ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”
Comentează 0

Vizita a avut loc cu ocazia încheierii unui parteneriat de colaborare între Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus şi două organizaţii studenţeşti ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, respectiv Liga Studenţilor UVVG şi Uniunea Studenţilor Medicinişti UVVG. Reprezentantul francofon, Wael Chebbi, a avut întâlniri cu reprezentanţii celor două asociaţii studenţeşti din Arad, Ionel Nati (LS UVVG), respectiv El Moataz Billah Samy (USM UVVG).

În cadrul vizitei oficiale la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, a avut loc o întâlnire cu reprezentaţii conducerii UVVG Arad, respectiv prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, prof. univ. dr. Andrei Anghelina, prorector, precum şi cu alţi reprezentanţi ai conducerii Universităţii. Cu această ocazie, s-a punctat deosebita importanță pe care o acordă Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad fenomenului de internaţionalizare, fapt susţinut de numărul mare de studenți străini care studiază la UVVG, studenţi provenind din peste 25 de ţări, atât europene, cât şi non-europene.

„Am avut onoarea de a-l primi la Arad pe președintele Asociației Studențești Francofone din România, Wael Chebbi, care reunește toţi studenții vorbitori de limba franceză din România. Asociația are parteneriate cu multiple organizații studențești din țară, din centre precum Iași, București, Cluj, Timișoara. Am încheiat un parteneriat cu scopul de a organiza la Arad diverse activităţi pentru studenții francofoni din cadrul universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”, a precizat Ionel Nati, președintele Ligii Studenților UVVG.

Preşedinte Asociației Studențești Francofone din România, Wael Chebbi, a avut o întâlnire şi cu studenţii din ţările francofone, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” având linie de predare în limba franceză pentru specializarea Medicină. În cadrul acestei întrevederi s-au discutat oportunităţile de colaborare dintre Asociaţiile studenţeşti ale UVVG şi Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus, precum şi importanța pe acestora în dezvoltarea profesională a studenţilor.

„Vreau să mulțumesc conducerii Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și în special domnului președinte prof. univ. dr. Aurel Ardelean pentru deschiderea faţă de studenţi. Datoria noastră, ca asociație, este să oferim oportunități pentru studenți, schimburi de experienţă, proiecte și idei”, a declarat Wael Chebbi, preşedintele Asociaţiei Studenţeşti  - Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus.

Daniel Albu

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite