Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ecouri la Festivalul ”Zile și seri de literatură Doinaș”

Ecouri la Festivalul ”Zile și seri de literatură Doinaș”
Comentează 0

În ultima zi a Festivalului ”Zile și seri de literatură Doinaș”, ajuns, iată, în acest an la cea de a VIII-a ediție, poeta Lia Faur, inima și, deopotrivă, sufletul acestui festval, s-a întrecut pe sine însăși, regizând în ospitalier - baroca Sală Ferdinand a Primăriei Aradului un spectacol omagial care, cu siguranță, le-ar fi smuls exclamații admirative membrilor ”Cercului literar de la Sibiu”, cei atât de îndrăgostiți de ”punerile în scenă”, încât și-au asumat programatic ”Resurecția baladei”.

Astfel, recitalul poetic ”Dialog cu mine însumi”, susținut de către elevii Liceului Tehnologic ”Ștefan Hell” din Sântana, a fost continuat firesc de două lansări de carte ”SAD - biografie grafică” - Lia Faur și Vali Ivan, Editura Casa de Pariuri Literare, 2022 și Album foto Ion Cucu: ”Ștefan Aug. Doinaș”, tot la Editura Casa de Pariuri Literare, 2022.

Cele două cărți au fost prezentate cu grație și farmec de către tinerele universitare Andrada Haneș și Alexandra Teodora Mândra, pentru ca seara să se încheie apoteotic cu un seducător recital de pian datorat menestrelului Teo Milea.

După toate aceste fapte de cultură, întru evocarea celui care a fost poetul Ștefan Aug. Doinaș, parafrazând un citat celebru, am putea exclama în încheiere, fără teama de a părea patetici:

- Lia Faur, dacă n-ai exista, tu ai fi trebuit inventată !

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (112)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite