Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Echipa de robotică de la Colegiul de Arte are nevoie de sprijin pentru a participa la un concurs organizat de Agenția Spațială Europeană

‘’Team Helios’’, un grup de elevi din clasa a XI-a profil arhitectură, de la Colegiul de Arte ‘’Sabin Drăgoi’’ din Arad, se implică tot mai mult în proiecte noi, în domenii tot mai interesante.

Echipa de robotică de la Colegiul de Arte are nevoie de sprijin pentru a participa la un concurs organizat de Agenția Spațială Europeană
Comentează 0

Echipa este alcătuită din elevii Dennis Chelemen, Lucian Socaciu, Michelangelo Bejan, Katharina Amman, îndrumaţi de prof. Corina Farkas.

Anul trecut au participat la concursul de mecatronică şi robotică EXO-RO, organizat de ROSA (Agenţia Spaţială Română) unde au avut de construit un rover funcţional, destinat sa efectueze mai multe măsurători pe planeta Marte (temperatură, presiune, umiditate, deviaţia câmpului magnetic, etc). Elevii au avut ca obiectiv simularea unei misiuni reale la scară redusă: asigurarea cheltuielilor prin sponsorizări, promovarea proiectului în rândul comunităţii, proiectarea şi realizarea roverului.

La acest concurs au reuşit să ocupe locul II, devenind astfel vicecampionii României.

Anul acesta  ‘’Team Helios’’ a reuşit să se califice în finala altei competiţii ‘’CanSat’’ organizată de ROSA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană), reprezentând astfel Aradul în finala naţională.

Provocarea din acest an este construirea unui satelit funcţional ce va fi lansat şi va trebui, din nou, să fie capabil să efectueze mai multe măsurători, apoi să aterizeze în siguranţă la sol pentru a putea fi reutilizat.

Câştigătorii acestei etape vor reprezenta ţara noastră în finala europeană din Italia.

Deoarece costurile acestei misiuni sunt mult mai mari decât anul trecut (sunt necesare imprimarea mai multor structuri 3D până la obţinerea variantei optime), apelăm pe această cale la persoanele dornice de a da o mână de ajutor (financiar).

Pentru informaţii şi date suplimentare vizitaţi pagina Faceebook a echipei: https://www.facebook.com/Team-Helios-473878239785391/

 Contul în care se poate vira este la Banca Transilvania

RO12BTRLRONCRT0495842101

  Bejan Michelangelo

 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite