Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

După ce a fost bălăcărit de unii din conducerea PSD, Flavius Beniamin Moț vine cu drept la replică

În contextul ultimului scandal din PSD Arad și opțiunea lui Flavius Beniamin Moț, consilier local la Primăria Gurahonț, de a se retrage din PSD, el vine cu un drept la replică pe care îl redăm în cele ce urmează.

 După ce a fost bălăcărit de unii din conducerea PSD, Flavius Beniamin Moț vine cu drept la replică
Comentează 8

„Având în vedere faptul că în ultimul timp am fost ținta unor atacuri murdare lansate de anumite persoane din conducerea PSD Arad, atacuri venite ca urmare a unor discuții private purtate  de mine cu aceștia, aș dori să lămuresc aceste aspecte.

Am fost acuzat de foști colegi din conducerea PSD Arad că m-am vândut pe 30 de arginți, dar vreau să le comunic că în prezent nu ocup nicio funcție publică și nici nu doresc să ocup vreo funcție în aparatul administrativ al Primăriei, fără ca acea funcție să fie obținută în urma unui proces electoral. 

Nu înțeleg de unde atâta frustrare și răutate având în vedere faptul că eu nu am deținut și nu dețin funcții importante în cadrul partidului, nu fac parte din structurile de conducere județene, fiind doar un consilier local și un fost președinte al unei organizații locale de comună, iar afirmația că am trecut cu arme și bagaje în PNL nu o înțeleg atât timp cât nu am solicitat nici unui consilier PSD să mă urmeze, deoarece consider că fiecare dintre noi este liber să își aleagă calea pe care dorește să meargă.

De altfel, chiar vineri conducerea PSD Arad a dizolvat organizația locală a PSD Gurahonț pentru a putea numi în locul meu un alt coleg, consilier local în funcție și până la această oră eu nu am cunoștință de faptul ca măcar un membru PSD să își fi  dat demisia și să se înscrie în PNL așa cum tot se insinuează.

De asemenea mai sunt acuzat și că nu mi-a păsat niciodată de comunitatea din Gurahonț ci doar de interesele mele, dar dintr-un birou de la Arad sau București lucrurile se văd altfel decât în comunitatea noastră.

Am fost în permanență abordat cu diferite probleme de către cetățeni din comună  pe care am încercat să îi sprijin și să îi ajut nu ca și membru PSD ci ca și reprezentant al comunității din care fac parte indiferent dacă mi-au acordat sau nu votul lor, deoarece am intrat în consiliul local ca să îi reprezint pe toți deopotrivă.

La momentul la care am fost ales consilier local am depus un jurământ față de cetățenii pe care îi reprezint și nu față de un politician sau un partid în speță PSD, jurământ care sună așa” Jur să respect Constituția și legile tării și să fac cu bună credință, tot ceea ce  stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Gurahonț. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

De altfel înțeleg și respect opiniile cetățenilor avute ca urmare a deciziei mele de trecere la PNL, dar vreau să îi informez că tranziția mea de la PSD la PNL nu a fost o decizie ușoară de luat, ci una bazată pe o analiză amănunțită a direcției în care ne îndreptăm astăzi și cum pot să servesc cel mai bine interesele comunității pe care doresc să o reprezint, raportat la situația și configurația politică actuală la nivelul județului Arad.

 Istoria este plină de momente în care reprezentanții unei comunității au trebuit să facă alegeri dificile, uneori controversate, în căutarea a ce este mai bine pentru cei pe care dorește să îi reprezinte, dar schimbarea partidului politic nu înseamnă trădare sau abandonarea valorilor ci o reevaluare a modului în care acele valori pot fi cel mai  bine puse în practică, astfel încât proiectele și viziunea de dezvoltare să se poată materializa în fapte nu vorbe.

 Am luat această decizie grea cu convingerea fermă că, prin intermediul PNL care este partidul cel mai reprezentativ la nivelul județului nostru, să pot contribui mai eficient la punerea în aplicare a viziunii mele de dezvoltare a comunității noastre.

Credința mea în servirea comunității nu s-a schimbat iar platforma prin care cred că pot realiza acest lucru a evoluat fiind deschis la dialog și discuții cu orice cetățean al comunității, pentru a explica detaliat motivațiile alegerii mele și planurile de viitor pentru comunitatea pe care doresc să o reprezint.

Este esențial  pentru mine să păstrez o legătură sinceră și deschisă cu toți cetățenii din Gurahonț indiferent de opiniile politice ale fiecăruia pe care le respect și să continui și pe mai departe să îi reprezint și să îi ajut dovedind prin acțiuni, nu doar prin cuvinte angajamentul meu față de comunitatea din care provin.

Vă mulțumesc tuturor celor care credeți în mine, mă încurajați și sprijiniți în decizia pe care am luat-o și vreau să transmit tuturor cetățenilor comunei Gurahonț că sunt aici să vă răspund  la orice întrebări, preocupări sau probleme pe care le-ați putea avea cu privire la comunitatea noastră.

Cu respect pentru toți cei care mă cunosc, al vostru Beniamin Moț”.