Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drept la replică

Drept la replică
Comentează 2

Articolul „Bulumac metehne tip PSD în PLUS Arad” publicat de dvs. în data de 5 februarie este nefondat și reprezintă, nu doar o regretabilă expresie a lipsei de profesionalism jurnalistic, dar mai cu seamă un act de iresponsabilitate profund dăunatoare subsemnatului.

Afirmațiile publicate de redacția dvs. nu sunt susținute de vreo probă și nu sunt rezultatul vreunor verificări. În același timp, având în vedere că ziarul electronic ARQ este deținut de către parlamentarul PNL - Glad Varga și soția lui (care este și administrator), acest articol mi se pare mai degrabă un atac politic. Spun asta deoarece la alegerile locale care se apropie, presa liberă din Arad mă vede principalul pericol pentru administrația PNL, partidul din care face parte proprietarul ziarului d-voastră.

Subliniez faptul că anterior publicării articolului nu am fost contactat în vederea verificării punctului meu de vedere cu privire la acuzațiile aduse, iar prin faptul că nu mi-a fost acordat un drept la replică sau posibilitatea de a reacționa la astfel de acuzații au fost încălcate atât prevederile legale, cât și normele deontologice, în conformitate cu care ziariștii pofesioniști își exercită cu bună credință meseria.

Prin articolul indicat mai sus ați încălcat normele deontologice ale profesiei de jurnalist, Constituția României, normele legale în vigoare, precum și prevederile CEDO, care apără demnitatea umană, reputația, onoarea și imaginea publică a persoanei Sebastian Bulumac.

În acest context, raportat la afirmațiile dvs. nefondate: „Sursele noastre spun că Bulumac a apelat metode tipice celor de la PSD pentru a câștiga competiția internă din PLUS Arad. Aceștia spun că Bulumac ar fi oferit bani președintelui PLUS Arad pentru a fura voturi în favoarea lui Bulumac. Zvonul cum că președintele PLUS ar fi mână în mână cu Bulumac este alimentat de amenințările mai multor membri din PLUS care anunță cu demisia dacă candidatura lui Bulumac nu va fi invalidată.“, fac următoarele precizări:

 -  acuzele d-voastră sunt absurde având în vedere că în partidul PLUS candidații sunt aleși prin vot electronic, anonim, iar întreaga procedură a fost gestionată de departamentul tehnic al partidului, aflat la București

-   amenințările la care faceți referire sunt pur fictive, în realitate fiind vorba de solidaritate și spirit democratic al unei filiale care și-a ales în mod democratic candidatul pentru Primăria Arad.

Este de notorietate faptul că în momentul de față se desfășoară procedura de evaluare a candidaților PLUS de către Biroul Județean, precum și de validare a candidaților PLUS pentru alegerile locale de către conducerea centrală a partidului. Prin modalitatea neadecvată si neprofesionistă în care ați tratat subiectul, mi-ați afectat șansele pentru confirmarea de către Biroul Național.

Articolul cu titlul „Bulumac metehne tip PSD in PLUS Arad” are un caracter evident calomnios la adresa mea, iar dreptul meu la imagine este afectat în mod negativ și îmi provoacă daune pentru a căror recuperare mă voi îndrepta împotriva redacției și a persoanelor de autoritate care au permis sau încurajat publicarea acestuia.

 În concluzie vă solicit:

 - să retrageți de urgență articolul publicat cu titlul „Bulumac metehne tip PSD in PLUS Arad.”

- să redactați un articol în cuprinsul căruia să precizați faptul că situația de fapt descrisă în articolul în discuție nu a fost niciodată verificată de dvs. sau probată în vreun fel și să îmi prezentați scuze în legatură cu această rătăcire  profesională a ziarului electronic ARQ.

Sebastian Bulumac

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite