Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

NICI O FAPTĂ BUNĂ NU RĂMÂNE NEPEDEPSITĂ

NICI O FAPTĂ BUNĂ NU RĂMÂNE NEPEDEPSITĂ
Comentează 0

"Sunt președintele CS ProVolei Arad, profesor Săbău Radu și scriu aceste rânduri în urma articolului apărut pe un site arădean de ştiri, articol care întinează munca sportivilor și antrenorilor de la club.

Voi începe prin a preciza că, banii câștigați de ProVolei Arad, prin proiecte de finanțări nerambursabile de la Primăria Municipiului Arad, nu au fost oferiți de domnul Gheorghe Falcă, ci au fost supuși aprobării Consiliului Local de la Primăria Municipiului  Arad pe baza rezultatelor obținute de sportivii clubului.

Referitor la echipamentul de joc al fetelor:
1. La ora apariției articolului, tricourile și șorturile de joc noi sunt în lucru la o firmă de echipamente sportive;
2. Am  întâziat acest lucru, deoarece lotul cu care am abordat campionatul nu era definitivat;
3. Mulțumesc pe această cale domnului Călin Moga pentru ajutorul dat în trecut echipei de volei speranțe a clubului, care în ediția 2008/2009 a obținut locul 9 pe țară la categoria speranțe, iar domnul Moga a avut un aport hotărâtor la participarea echipei noastre la turneele de la Deva și Slatina prin sponsorizarea acestora. Nu înțeleg în acest moment ce-l deranjează mai tare pe domnul Moga: că  jucăm încă într-un echipament achiziționat, nu de dânsul, cum scrie în articol, echipamentul fiind achiziționat din bani publici, iar pe tricouri a fost imprimată și sigla firmei domniei sale, sau faptul că nu mai este printre sponsori? Personal sunt deschis oricărei colaborări, mai ales că domnia sa este un susținător a diferite turnee la diverse ramuri sportive.

Citind însă printre rânduri mi-am dat seama că de fapt altul e baiul, anume a început campania electorală și atunci de ce să nu dăm în persoanele implicate în campanie prin toate mijloacele posibile, eu fiind o victimă colaterală. 
Personal, nu sunt implicat în niciun partid politic, dar nu sunt de acord cu implicarea politicului în sport și cu atît mai puțin cu implicarea jurnaliștilor sportivi în viața politică și consider că, repartiția de către Primăria Arad a banilor publici, s-a făcut după toate criteriile legale. Dar, cum spuneam în titlul articolului, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! Și, dacă putem hai să le dăm în cap tuturor: și celor care muncesc și celor care îi ajută pe cei care muncesc!

De acord, fiecare dintre noi avem simpatii politice, dar de aici și pînă la a păta onoarea și munca unui colectiv consolidat cu muncă și rezultate, e cale lungă. Le recomand acestor jurnaliști, să-și scrie articolele civilizat în redacții și nu prin subsolurile Polivalentei pe genunchi la o pahar de vorbă.

În acest an, CS ProVolei Arad a deschis o nouă cale, prin înscrierea echipei de fete în Divizia A2: echipa de băieți e la a noua participare consecutivă, iar cea de juniori la a cincea. Este o sarcină dificilă, mai ales dacă punem în balanță și rezultatele de la volei de plajă din acest an: 3 titluri de vicecampioni naționali și un loc 3. Subliniez acest lucru, spre marea dezamăgire a prietenilor de la alte cluburi, care ființează fără a avea sportivi și sunt supărați că nu primesc finanțări. Și, spre marea deziluzie a unora, nu vom abandona lupta la niciun eșalon, indiferent de rezultate. Precizez, că cel puțin 90 % din sportivii noștri, sunt fii ai acestor meleaguri, arădeni sau din județ.

Nu închei fără a preciza rezultatele pentru care CS ProVolei Arad a câștigat banii din finanțări nerambursabile de la Primăria Municipiului Arad:
• campioane balcanice la categoria Under 20, Reșița, august 2012;
• campioni naționali la juniori, București, august 2014;
• campioane naționale la junioare, Mamaia, august 2013;
• campioane naționale la junioare, Mamaia, iulie 2012;
• campioni naționali la juniori, Mamaia, iulie 2012;
• campioni naționali la cadeți, Mamaia, august 2010;
• vicecampioni naționali la cadeți, București, iulie 2016;
• vicecampioni naționali la cadete, București, iulie 2016;
• vicecampioni naționali la juniori, București, iulie 2016;
• vicecampioni naționali la cadeți, Timișoara, august 2015;
• vicecampioni naționali la cadeți, București, august 2014;
• vicecampioni naționali la juniori, Mamaia, august 2013;
• vicecampioane naționale la cadete, Mamaia, iulie 2012;
• vicecampioni naționali la cadeți, Mamaia, iulie 2012;
• vicecampioni naționali la juniori, Mamaia, august 2010;
• locul 3 la Campionatul Național de Cadeți, București, 2016;
• 0locul 3 la Campionatul Național de Cadeți, Mamaia, august 2009.

Cât mai curând, voi reveni cu o poză a echipei de fete în noul echipament".

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite