Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Douăzeci şi cinci de cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta – judeţul Bihor au descoperit, ascunse în interiorul unei autoutilitare, douăzeci şi cinci de persoane, cetăţeni irakieni și palestinieni,care cu sprijinul a doi cetăţeni români intenţionau să iasă ilegal din ţară.

Douăzeci şi cinci de cetăţeni străini ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră bihoreni
Comentează 0

În data de 01.10.2018, în jurul orei 01.00, în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Salonta– judeţul Bihor au oprit pe comunicația Arad - Oradea, la intrarea în localitatea Ciumeghiu, două autoutilitare, mărcile Peugeot Boxer şi Renault Master, înmatriculate în România, la volanul cărora se aflau doi cetățeni români.

Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra celor două mijloace de transport.

Astfel, în interiorul uneia dintre autoutilitare, marca Peugeot Boxer, au fost descoperite ascunse 25 de persoane, dintre care 7 bărbaţi, 5 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, iar copiii între 2 si 17 ani. Totodată, în celălalt mijloc de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că se aflau bunurile personale ale migranţilor.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak și Palestina, majoritatea înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, s-a mai stabilit ca şoferii români au preluat cetăţenii străini din Timişoara şi urmau să-i transporte în apropierea frontierei pentru a trece ilegal graniţa în Ungaria, cu destinaţia finală Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferilor  acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, respectiv pentru trecere/ tentativa  de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cele 25 de persoane, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la finalizare  urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

 

Cele două autoutilitare utilizate în activitatea infracțională au fost indisponibilizate la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea până la finalizarea cercetărilor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite