Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două şedinţe de CLM cu toate proiectele aprobate, dar cu multe discuţii şi o coaliţie USR, PSD, PMP tot mai vizibilă (FOTO)

Consilierii locali municipali au fost convocaţi astăzi să participe la două şedinţe. Prima, cea ordinară, cu 22 de puncte pe ordinea de zi, a început la ora 11, iar cea ce a doua, o şedinţă extraordinară, cu doar două puncte pe ordinea de zi, convocată pentru ora 11.30, a început ceva mai târziu.

Toate proiectele care au fost supuse votului au trecut, chiar dacă la unele au fost discuţii şi au fost aduse amendamente.

Două şedinţe de CLM cu toate proiectele aprobate, dar cu multe discuţii şi o coaliţie USR, PSD, PMP tot mai vizibilă (FOTO)
Comentează 0

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a vizat alegerea preşedintelui de şedinţă, având în vedere că mandatul actualului preşedinte, Codrin Vlad expiră astăzi. Propunerea executivului Primăriei ca preşedintele să fie ales la fel ca în mandatele trecute pentru o perioadă de o lună, în ordine alfabetică, astfel încât toţi consilierii să aibă posibilitatea să conducă şedinţele de consiliu timp de două mandate, a fost respinsă. Având în vedere că propunerea făcută de consilierul PNL Doru Găman cu privire la susţinerea lui Cristian Galea, consilier ales pe listele PMP, a fost declinată de acesta, în cursă a rămas doar Ilie Cheşa de la PSD, care a fost ales pentru următoarele trei luni.

„Am remarcat o coaliţie între USR şi PSD care au impus preşedintele de şedinţă pientru următoarele trei luni de zile, maximum cât prevede Codul Administrativ în persoana unui consilier din grupul PSD, deşi am făcut o propunere care a mai existat şi a mai funcţionat în Consiliul Local în alte mandate, ca fiecare consilier, prin rotaţie să fie preşedinte câte o lună de zile, astfel încât într-un circuit de patru ani fiecare prinde câte două mandate de preşedinte. Nu s-a dorit acest lucru. Un aspect, să spunem politic mai mult, este această alianţă între USR, PSD şi PMP. Proiectele de pe ordinea de zi au trecut toate, mă bucur că am preluat şi o creşă, că aducem un plus de valoare în educaţia arădeană. Le mulţumesc tuturor consilierilor pentru prezenţă, vot şi efort”, a declarat primarul Călin Bibarţ la finalul celor două şedinţe de astăzi.

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite