Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dosarul OUG13 | DNA: Un aviz negativ a fost distrus la Ministerul Justiției

Dosarul Direcției Naționale Anticorupție va fi trimis la Parchetul General, cu noi acuzații. Procurorii au suspiciuni privind sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Dosarul OUG13 | DNA: Un aviz negativ a fost distrus la Ministerul Justiției
Comentează 0

Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat o faptă din dosarul privind OUG 13 şi a trimis cauza la Parchetul instanţei supreme pentru continuarea cercetărilor pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual, prezentarea de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi de probe.

Mai exact, procurorii au suspiciuni că la Ministerul Justiției a fost distrus un document. Este vorba despre un raport cu privire la OUG 13.

O altă suspiciune este în legătură cu sustragerea unui document. Pentru această ordonanță, din cele cinci avize necesare, Guvernul a avut doar două. Reacția fostului ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost „Nu știu!”

Așadar, DNA nu a găsit probe pentru suspiciunile pentru care a fost începută ancheta, însă a găsit alte probe care nu intră în sfera sa și a declinat dosarul către procurorii de la Parchetul ICCJ, arată instituția într-un comunicat de presă.

„Analizând actele aflate la dosar, se constată că nu se poate reține în prezenta cauză săvârșirea infracțiunii prev. de art.13 din Legea nr.78/2000 de către persoane ce dețin funcții de conducere într-un partid politic, care și-ar fi exercitat autoritatea sau influența politică în vederea adoptării, în seara zilei de 31.01.2017, a unei ordonanțe de urgență prin care au fost modificate codurile penal și de procedură penală, cu scopul favorizării unor persoane urmărite penal sau judecate care, în felul acesta, ar fi beneficiat direct sau indirect de foloase necuvenite, deoarece actele de urmărire penală efectuate în cauză nu au confirmat săvârșirea vreunei fapte de natură penală.

Citeste mai mult pe digi24.ro


Scrie un comentariu

trimite