Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DOSAR DE POLITICIAN FILOSOFICIAN

Specialistul FIFOR, specialist în folclor și muzeografie, voia să fie ministru la Transporturi.

DOSAR DE POLITICIAN FILOSOFICIAN
Comentează 30

Puțină lume își aduce aminte că acum un an, senatorul  de Dolj expediat  între timp la Arad, Mihai Fifor și-a dorit funcția de ministru al Transporturilor. Chiar a fost nominalizat de premierul de la acea vreme, Victor Viorel Ponta, pentru acest post.

Deși se visa frumos  ministrul transporturilor , Mihai Fifor când s-a trezit din visare , s-a trezit respins de  Președintele Klaus Iohannis. Motivul ?  senatorul doljean Fifor  nu are pregătirea necesară .

"….Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor”, spunea, la vremea respectivă, Administrația Prezidențială.

În cadrul unei emisiuni pe un post central de televiziune, Fifor era făcut praf, chiar după ce a fost nominalizat de PSD pentru Ministerul Transporturilor.

"Dar cine este însă acest curajos domn Fifor și ce-l califică să fie ditamai ministru al Transporturilor și Infrastructurii? Mai nimic......

Fifor este senator și, atenție, absolvent al Facultății de Filosofie. Timp de 7 ani a fost directorul Muzeului Olteniei din Craiova. Specializarea lui oficială este folclorul și muzeografia. Oare ce o fi fost în capul lui Victor Viorel Ponta când l-a ales pe acest muzeograf, filosof de pripas, să se ocupe de autostrăzi și căi ferate? Mai nimic....Sau o fi fost suficient că amandoi au in componenta  numelui  pe “VIOREL” ? Filosoful Fifor, dacă ar fi avut decența și bunul simț politic, ar fi refuzat nominalizarea si ar fi ramas la dialogurile filosofice  despre Aristotel,Platon si Socrate. Ca doar la asta se reduce activitatea senatorului - la filosofie.

Andrea Kondrad

sursa foto: www.ancheteonline.ro

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite