Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dorin Stanca “În loc să investească în copiii noştri, Guvernul vrea să le facă viața mai bună pușcăriașilor !”

 Recent, ca rezultat al aplicării recursului compensatoriu, 19.000 de infractori au fost eliberați prematur. 2.300 dintre cei eliberaţi sunt criminali, 1.043 violatori. Eliberarea înainte de termen a unui număr semnificativ de puşcăriaşi a dus la creşterea numărului de infracțiuni, pagube financiare şi materiale, traume emoționale pentru cei care au “beneficiat “ de vizitele celor eliberaţi. Puşcăriaşii lăsați în libertate, au început încet-încet să revină în spatele gratiilor, 1.300 dintre aceştia recidivând.

Dorin Stanca “În loc să investească în copiii noştri, Guvernul vrea să le facă viața mai bună pușcăriașilor !”
Comentează 0

„Ca şi când adoptarea Legii 169/2017  care a dus la eliberarea mai devreme a unui număr mare de detinuți nu ar fi fost suficientă, Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.  Ministerul Justiţiei precizează că impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi în acest an de 1.108.000 de lei, iar pentru următorii patru ani de câte 2.198.000 de lei. Dacă ținem cont de costul standard anual pe elev în România este 824 euro, rezultă că doar surplusul acordat pentru hrana detinuților propus de Guvern echivalează cu costurile a 563 elevi într-un an. Ați prefera ca din munca dumneavoastră să contribuiți la viitorul a 563 copii sau la un meniu mai consistent pentru 1.300 infractori recidivişti?

Cred că este mult mai important să investim în educație decât să cheltuim nesăbuit astfel de sume pentru puşcăriaşi. Investiția în copiii noştri ar trebui să fie mai importantă decât răsplătirea infractorilor printr-un surplus de hrană! Cum ne vom putea uita în ochii copiilor noştri ştiind că am fost mai preocupați de bunăstarea infractorilor decât de viitorul lor? Posibilitatea acordării unor astfel de sume de bani pentru infractori pe spatele nostru, al celor care muncim, în loc de a-i investi în copiii noştri, astfel încât să beneficiem toți de pe urma acestei investiții, ar trebui să nu ne lase indiferenți ! Desigur, avem o responsabilitate socială şi în ceea ce-i priveşte pe aceşti semeni ai noştri, dar resursele noastre ar trebui cheltuite mai degrabă în programe de prevenție şi reintegrare socială decât în premierea lor prin diverse măsuri ” declară Dorin Stanca, vicepreședinte PNL Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite