Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Donald Trump a fost spitalizat la o zi după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Ce mesaj a transmis

Preşedintele american, Donald Trump, a fost transferat vineri seară la Centrul militar medical Walter Reed la o zi după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta va fi spitalizat câteva zile ca măsură de precauție. Anterior, medicul Casei Albe anunța că acesta urmează un tratament experimental împotriva COVID-19, bazat pe anticorpi de sinteză, şi are „un moral bun” chiar dacă este obosit. Donald Trump prezenta febră încă din dimineața de vineri și între timp a dezvoltat și alte simptome - nas înfundat și tuse, potrivit CNN.

Donald Trump a fost spitalizat la o zi după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. Ce mesaj a transmis
Comentează 0

Președintele Donald Trump (74 de ani) va rămâne spitalizat câteva zile, ca măsură de precauție după diagnosticarea sa cu SARS-CoV-2 cu doar 24 de ore în urmă. El este internat într-un salon special din cadrul Centrului medical militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, potrivit CNN

Donald Trump a ajuns la spital sâmbătă, în jurul orei 1.30 (vineri, ora 18.30, ora locală), după un zbor de 10 minute, de la decolarea elicopterului prezidențial Marine One de pe peluza de la Casa Albă.

UPDATE 11.00: Surse de la Casa Albă susțin că președintelui american este foarte obosit și respiră cu dificultate. 

UPDATE 6.00:

Preşedintele american Donald Trump este tratat cu remdesivir şi "se odihneşte confortabil" după ce a fost dus la spital diagnosticat cu coronavirus, potrivit medicului său, citat de dpa.

"El nu are nevoie de oxigen suplimentar, dar în consultare cu specialiştii am ales să iniţiem terapia cu remdesivir. El a terminat prima doză şi se odihneşte confortabil", a afirmat Sean P Conley într-un comunicat publicat de Casa Albă.

UPDATE 2.30: Fiica președintelui Ivanka Trump, care îi este și consilier, îl numește pe tatăl său „un războinic”, ca și fratele său Eric Trump, după ce acesta a fost transportat la Centrul medical Walter Reed: „Ești un războinic și vei învinge asta. Te iubesc, tată”, într-un mesaj postat pe Twitter.

You are a warrior and will beat this.

I love you dad. ❤️ https://t.co/Y7feCvr2lW

— Ivanka Trump (@IvankaTrump) October 2, 2020

UPDATE 2.00: Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis „salutări calde” și un mesaj de simpatie președintelui Donald Trump, urându-i recuperare și însănătoșire cât mai grabnică. Mesajul ar fi fost transmis înaintea plecării președintelui american către spitalul Walter Reed, relatează CNN. 

Și presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a urat o recuperare rapidă într-un mesaj postat pe contul său de Facebook: „Îi doresc președintelui SUA, Donald Trump, și primei doamne, Melania, o recuperare rapidă. Vei câștiga și vei pleca mai puternic, spre binele SUA și al lumii”. Bolsonaro a minimalizat timp de luni de zile noul virus și epidemia de coronavirus îninte de a fi și el testat pozitiv pentru COVID-19 la începutul lunii iulie.

UPDATE 1.36: Donald Trump a ajuns, sămbătă, la spitalul Walter Reed în jurul orei locale 18.36.

Aproape în același timp cu intrarea în spitalul Walter Reed, pe conturile de socializare ale președintelui Donald Trump a fost transmis un mesaj video înregistrat înainte de plecarea de la Casa Albă către Centrul medical Walter Reed, în care acesta le mulțumește tuturor pentru sprijin și susținere.

„Doresc să mulțumesc tuturor pentru susținerea  extraordinară. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că sunt foarte bine, dar ne vom asigura că totul „funcționează” bine. Prima Doamnă se simte foarte bine. Vă mulțumesc încă o dată!”, a declarat Trump.  

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite