Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Docuart revine la Arad: caravana poposește în municipiu luni și marți

Docuart revine în orașul nostru, astfel că luni și marți, 10 și 11 iunie, la cinema Arta, de la ora 19, se va desfășura o nouă ediție a acestei caravane.

Docuart revine la Arad: caravana poposește în municipiu luni și marți
Comentează 0

Luni, 10 iunie, de la ora 19, pe ecranul de la Arta vor rula filmele: „Spații abandonate” de József László (2018, 21 min), „Nunta anului” de Bán József (2017, 60 min) și „Materie și gest” de Diana Iabrasu (2018, 75 min). Marți, 11 iunie, de la aceeași oră, vor fi proiectate următoarele pelicule: „Tatăl meu, Imre” de Andreea Stiliuc (2018, 39 min), 
”Eu sunt Hercule” de Marius Iacob (2017, 53 min), „Brașov 1987. Doi ani prea devreme” de Liviu Tofan (2017, 90 m).

Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.

În 2019, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Acest proiect are ca scop popularizarea și încurajarea producției de documentar românesc, stimulând atât regizorii, cât și spectatorii în desfășurarea evenimentului.

Caravana Docuart este cofinanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC). Parteneri locali ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură și Asociația Culturală CitiZenit.

Accesul la proiecțiile Caravanei este liber.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide