Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DNA: Fostul deputat PSD Vlad Cosma a trucat înregistrări pentru a compromite procurori

DNA îl acuză pe fostul deputat PSD Vlad Cosma că a încercat să denatureze situaţía din dosarul lui Sebastina Ghiţă, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal şi le-a distribuit unor posturi TV. 

DNA: Fostul deputat PSD Vlad Cosma a trucat înregistrări pentru a compromite procurori
Comentează 0

Într-un comuniact al DNA se precizează că anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Cosma au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori/ofițeri de poliție judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui și tatălui său - inculpatul Mircea Cosm (cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în același dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat și fiul său).

Mai mult, spune comunicatul DNA, procurorii ar fi fost ameniţaţi de către persoanele respective că dacă nu "colaborează", vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care și cel privindu-i pe Vlad şi Mircea Cosma.

Pentru a-şi susţine acuzaţiile, procurorii au ataşat şi stenograma discuţiei purtate de oameni din anturajul lui Mircea Cosma și ofițer de poliție de la ST Ploiești, pe 9 februarie.

….N-am ce să fac! (...)Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele. 

…Nici nu v-am spus!… Și dacă va fi un scandal foarte mare și o bășică foarte mare, care va exploda, pentru că el are niște chestii foarte, foarte… 
…O să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Și o să fie un… întreg scandal. Eu acuma vă spun decât… vă spun… vă trag un semnal de alarmă… Adică, ce puteţi să faceți?… că nu puteți să le faceți, că el le are… Oricum sunt toate date, montate… 
…Ei au ce au, că… ăla mi-a zis: ”…Domn’e (…) nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata!” 
…Dumneavoastră trebuie să înțelegeți, că nu e de glumă! Au făcut niște discuții mari pe la CSM, pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE… tot felul de discuții… cu SRI-ul… s-au înțeles… au fost toți, împreună, la SEBI GHIȚĂ, în… în ăsta, cum îi spune? În… ă… în SERBIA.
…Au avut pe-acolo discuții… le-a arătat… au montat împreună… Sunt montate oficial cu ăia după la R TV, cu GÂDEA, de la ANTENA 3… Deci, nu… nu e un scăndăluț!
…E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct… și ROMÂNIA TV… și ANTENA 3! ANTENA 3 o să fie în direct, cu totul, absolut…! 
…Doamna… trebuie găsită o variantă prin care să scăpați de ăștia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toți! Credeți-mă, s-au făcut niște…!
Ofițer DNA : Ce variantă? Care ar fi varianta?
Persoană: Nu știu! Să-l lăsați, dracu’, în pace!
...trebuie să ne așezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima…
….Duminică apare… Trebuia să apară pe data de 15… eu știam ceva, n-am fost sigur… da’ am avut noi… ne-a amânat nouă procesu’… și acum avem pe 18 proces… și s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile și… a zis … „Ce să mai fac cu alea, dacă mă duc la pușcărie?”
…Cu cât ajungi mai sus, căderea e în jos… și eu acuma vă spun în felul următor… asta, aşa… fac o discuție… și uit că am făcut-o! Vedeți-vă de pielea dumneavoastră, că sunteți la fel de băgată ca și ceilalți!
…Este vorba și de serviciul, şi de salariile, şi …[neinteligibil]…, și de familia dumneavoastră.

…Da! Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumneata… Eu vă spun cinstit! Vedeți-vă de pielea dumneavoastră! 
…Oamenii-s nebuni! Nu vă dați seama ce filme au făcut, ce discuții, ce îmbârligări! Au discuții cu CIUTACU, … cu nu știu care, cu nu știu care, … cu douăzeci de inși… cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu știu unde, cu PONTA, care nu știu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu’ şi n-au vrut să …[neinteligibil]… una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KÖVESI… cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon…
…E ticluită ca lumea și sunt pregătiți rău de tot! 
…Și după ce vedem primul set și vedem impactul care este… o să vă dau un telefon, că vin… și vedem.

Transcriere discuție dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma și procuror ST Ploiești - 29.01.2018

Persoană : Nu! Problema e că… o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3… și v-au filmat… și pe dumneavoastră… ...Nu știu! Au intrat doi… cablați cu interfoane, cu camere, cu tot…
...Intră și GHIȚĂ de la BELGRAD, în direct… S-a dus VOICULESCU acolo… Adică, e o chestiune amplă, care e numa’ pe DNA Ploiești! .... VLĂDUȚ COSMA. Are termen în februarie și acuma vrea să dea drumul… 
...Și… concluziile ajung la KÖVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU… știu doar că o să le dea drumu’… la ANTENA 3, la GÂDEA, …, tot se duc, fac repetiții… montaje. Serios!
...Da, nu știu. Că miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan! 
...Adică, nu e o situație de cancan, că vor să dea niște înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA… nu ştiu!… să ajungă la KÖVESI… Dacă e și VOICULESCU băgat… și GHIȚĂ… în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar așa, de… VLĂDUȚ! 


Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat și unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor și a ofițerilor de poliție care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad și pe fostul deputat Ghiță Sebastian Aurelian, în condițiile în care, așa cum am menționat, pe rolul ICCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.
La acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele menționate fac obiectul unui dosar penal având ca obiect, între alte infracțiuni, și infracțiunea de șantaj.

Duminică seară, fostul deputat PSD Vlad Cosma a prezentat unor posturi TV un set de înregistrări despre care susţine că ar demonstra cum procurorul DNA Ploieşti Onea i-ar fi cerut să modifice documente, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite