Vremea Romania, Arad 0°C

Stiri Arad

DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

Dragnea. DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea! 

DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea
Comentează 0

Procurorul DNA a arătat despre Bombonica Dragnea că nu a întreprins demersuri de sancţionare a celor două angajate, care lucrau în subordinea sa directa, astfel că acestea au primit salarii necuvenite.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea nu a dat declaraţii la DNA, iar în proces şi-a rezervat dreptul la tacere. Împotriva ei ar fi mai multe declaraţii date de angajaţii DGASPC Teleorman.

Procurorul DNA a citat, în acuzare, mai multe declaraţii date de martori şi de inculpaţi în faţa Înaltei Curţi. Acesta a arătat că mai mulţi inculpaţi au recunoscut acuzaţiile, inclusiv cele două secretare PSD.

Una dintre declaraţiile cheie este cea dată de Anisa Stoica, secretara PSD care a făcut mai multe afirmaţii privind rolul lui Liviu Dragnea în angajarea sa.

"Declaraţiile acesteia se coroborează cu declaraţiile fostei sale sefe, Floarea Alesu", a precizat DNA. Procurorul a mai dat detalii şi despre modul în care în cadrul DGASPC Teleorman s-a constituit un Serviciu, condus de Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, şi în cadrul căruia au fost angajate cele două secretare PSD.

Pe 25 aprilie, Curtea Supremă a amânat pentru data de 15 mai ultima înfăţişare în dosarul "Bombonica" în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Avocaţii a doi dintre inculpaţi, printre care şi Bombonica Prodana, au cerut ca DNA să explice în ce a constat colaborarea dintre Parchet şi SRI în acest caz.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acceptat solicitarea apărării şi au cerut DNA să explice ce rol au avut protocoalele în dosarul "Bombonica".

"Din ştirea mea, sunt deja patru solictări numai la Înalta Curte, toate admise de Curte, cu privire la clarificarea protocoalelor încheiate cu SRI. La instanţele din ţară sunt mult mai multe. Nu ştim ce probe au fost viciate sau dacă au fost viciate în acest dosar. Cerem să ni se prezinte toate documentele care au legătură cu acest protocol şi vom vedea. Vorbim de o justiţie paralelă", a declarat avocatul Toni Neacşu, care o reprezintă pe  Bombonica Prodana.

"Protocolul Ministerul Public- SRI, invocat si in dosarul "Bombonica". Avocatii a doi dintre inculpati, printre care si Bombonica Prodana, cer ca DNA sa explice in ce a constat colaborarea dintre parchet si serviciu in acest caz. Este un semn ca cel mai probabil se va amana ultimul termen in dosarul "Bombonica", a scris jurnalistul Realitatea TV Ionela Arcanu pe Facebook.

În aşa-numitul dosar "Bombonica" au fost 14 înfăţişări până acum, din ianuarie 2017 când a început procesul. DNA va anunţa azi ce pedepse va cere pentru inculpaţi.

Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie Bombonica Prodana, dar şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Sursa

Scrie un comentariu

trimite