Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Diversitate și spirit comunitar în proiectul „Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!” inițiat de către Centrul Județean de Excelență Arad

În perioada noiembrie 2023 - mai 2024, Centrul Județean de Excelență Arad desfășoară proiectul ,,Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!” realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad,  Colegiul ,,Csiky Gergely” Arad, Liceul Teoretic ,,Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, Liceul Teoretic ,,Adam Muller Guttembrunn” Arad, Școala Gimnazială, Nr.2 Pecica, Școala Gimnazială ,,Caius Iacob” Arad, Muzeul Memorial ,,Ioan Slavici - Emil Monția” Șiria.

Diversitate și spirit comunitar în proiectul „Aradul cosmopolit – o unitate în diversitate!” inițiat de către Centrul Județean de Excelență Arad
Comentează 0

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să aducem comunitatea școlară mai aproape de valorile culturale, de tradițiile și obiceiurile minorităților locale într-un județ cosmopolit. Astfel, pe parcursul celor șapte luni de activități, elevii și cadrele didactice implicate vor avea ocazia să cunoască aspecte inedite ale culturii locale și să creeze conexiuni între tradițiile românești,  maghiare, germane și slovace.

Primul eveniment din proiect, intitulat Un periplu intercultural de 1 Decembrie la Ioan Slavici acasă: împreună celebrăm România! s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute. Acesta a reprezentat un prilej de testare a creativității celor implicați,  prin realizarea de cocarde personalizate și de costume naționale românești din materiale reciclabile, prin desfășurarea de recitaluri și expoziții virtuale dedicate zilei naționale a României. Inedit este și faptul că evenimentul s-a încheiat cu o întâlnire emoționantă la Muzeul Memorial ,,Ioan Slavici - Emil Monția” Șiria, unde participanții au împărtășit experiențele și cunoștințele acumulate. De asemenea, fotografiile și materialele create și au fost adunate și expuse într-o expoziție virtuală, care poate fi văzută pe site-ul Centrului.

Felicitări tuturor celor implicați pentru această inițiativă memorabilă!

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite