Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Distanța dintre mine și mine" în prezența realizatoarelor Mona Nicoară și Dana Bunescu la Cinema Arta

Cinema Arta găzduiește marți, 12 martie, de la ora 20, premiera  celui mai așteptat documentar al primăverii, Distanța dintre mine și mine, și nu oricum, ci chiar în prezența realizatoarelor Mona Nicoară și Dana Bunescu, cu care publicul va avea ocazia să stea la discuții după proiecție.

Comentează 0

Filmul a avut premiera națională toamna trecută, la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, unde a fost recompensat cu Premiul Publicului. La nivel internațional, a fost lansat în cadrul Competiției de Documentare de la Trieste Film Festival.

Sinopsis: 
Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul-instalat regim Stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit la New York în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu. 

Un film despre credințe, artă și putere, Distanța dintre mine și mine explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut. Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate. Sunt revelate astfel dileme etice și estetice care sunt parte din trecutul dar și viitorul nostru. 

Un film de: Mona Nicoară și Dana Bunescu
După o idee de: Ada Solomon 
Regie: Mona Nicoară
Durată: 89 minute
AG - audiență generală

Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com

Preț bilete:
- 12 lei preț întreg
- 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari
Informații la tel. 0257/280526 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide