Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Discuția secretă”, la final: Câștigătorul Marelui Premiu al festivalului a fost Stelian Müller

Desfășurată la Arad între 5 și  9 iunie, ediția a VI-a a festivalului „Discuția secretă” s-a încheiat. Păstrându-și formatul de program nocturn și împingând chiar către orele mici ale dimineții sesiunile de lectură publică și proiecții de filme, DS6 a desemnat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la miezul nopții, câștigătorul premiului pentru cea mai bună carte a anului 2018.

„Discuția secretă”, la final: Câștigătorul Marelui Premiu al festivalului a fost Stelian Müller
Comentează 0

Autorii și volumele nominalizate de juriul compus exclusiv din scriitori au fost:

Gabriela ADAMEȘTEANU, Fontana di Trevi, Polirom

Diana GEACĂR, Cine locuiește la subsol, Paralela 45

Emanuela IURKIN, Câinele de bronz, Cartier

Dan LUNGU, Pâlpâiri, Polirom

Stelian MŰLLER, S., Paralela 45

Sebastian SIFFT, Câinele iubirii, Humanitas

Tatiana ȚÎBULEAC, Grădina de sticlă, Cartier,

iar trofeul festivalului, DS Grand Prix, i-a revenit lui Stelian Müller, pentru „S.”, volum apărut la editura Paralela 45.

Iată motivația călduroasă și, în același timp lucidă, a juriului:

„Am ales volumul câștigător al Marelui Premiu al Festivalului Discuția secretă pentru că, dintre toate cărțile citite, ne-a făcut să vedem cel mai departe, literar vorbind – dincolo de povestea pe care autorul s-a străduit să o spună, inegală poate, nesatisfăcătoare pe alocuri, nu ne ferim să admitem; cum nu ascundem nici că, în momentele sale de vârf, neverosimil de multe, ne-a ridicat de pe scaune. Uluiți de curajul, de seriozitatea și de prospețimea schemelor narative asumate și propuse în volumul premiat, făcând un pas în lateral, prin intermediul acestui premiu ne dorim să subliniem că nu trebuie să treacă neobservat genul de efort pe care îl depune un autor ca Stelian Muller.

Cu admirație,

JURIUL:
Lavinia Braniște, Cristina Ispas, Bogdan Coșa.”

Desfășurat anual la Arad, la începutul verii, Festivalul de literatură Discuția secretă este un eveniment finanțat de Consiliul Local al Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură,  și organizat în parteneriat cu GMMC. Parteneri ai evenimentului au fost, în acest an, DLITE, blogul de literatură al Institutului Goethe din București, și Grup West. Partener media: Radio România Cultural.

 

Cătălin Lazurca

GMMC

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite