Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Discursul” unor ”Mame paralele” la Cinema ARTA

”Discursul” unor ”Mame paralele” la Cinema ARTA
Comentează 0

Cu ”Mame paralele” și ”Discursul”, proiectate în acest weekend, Cinematograful ARTA dă semne că și-a regăsit normalitatea de dinainte de COVID, când ne obișnuise cu cele mai reușite filme ale sezonului respectiv.

Au fost două filme contemporane, a căror acțiune s-a petrecut chiar ieri parcă în două capitale europene, Madridul în ”Mame ...” și Parisul, în ””Discursul” cel malițios.

Apelând la ”Mame paralele” regizorul Pedro Almodovar se joacă subtil cu sentimentele noastre, ale spectatorilor, prezentându-ne două viitoare mame, care au rămas gravide întîmplător și cărora, imediat după ce nasc, tot întâmplător, le sunt schimbați între ei bebelușii. Prilej pentru regizor de a ne sugera să medităm asupra atașamentelor noastre, cât și a identităților, care științific pot fi stabilite deopotrivă prin ADN-ul părinților și prin cel al strămoșilor, redescoperiți în gropile comune din vremea Războiului Civil Spaniol, dar care sufletește s-ar putea să fie irelevante.

Să mai pomenesc jocul delicios al ”bisexualei mămici” Penelope Cruz, care i-a adus actriței anul acesta și o nominalizare la OSCAR pentru cel mai bun rol feminin.

În ”Discursul”, o spumoasă comedie meditativă, un tânăr parizian, luând ca pretext cuvântarea pe care va fi nevoit să o rostească la nunta surorii lui, subminează și pulverizează cu un umor tonic micile ipocrizii și convenții inofensive din care-i compusă ”viața noastră cea de toate zilele”.

Așadar, întrucât ne-am obișnuit cu ce-i mai bun, așteptăm cu interes surprizele sfârșitului de săptămână următor la Cinema ARTA !

 

Vasile de Zărand

 

Galerie foto (87)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite