Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dineul prilejuit de Zilele Aradului a avut loc la ştrandul „Neptun” (FOTO)

Dineul prilejuit de Zilele Aradului a avut loc la ştrandul „Neptun” (FOTO)
Comentează 4

Sute de arădeni au luat parte la dineul prilejuit de Zilele Aradului. Evenimentul a avut loc, miercuri seara, pe ștrandul "Neptun", în prezența oficialităților locale și județene.

Primarul Gheorghe Falcă a avut o alocuțiune în care a explicat necesitatea de unitate.

"An de an am încercat să pătrundem în cartiere, să ridicăm nivelul cultural al întâlnirilor, și am încercat să comunicăm cu o parte activă a orașului. Simt Aradul ca pe o echipă, iar când aceasta cooperează avem succes. Sunt interesat ca Aradul să fie o echipă din ce în ce mai mare. Pașii făcuți în ultimii 12 ani sunt pași frumoși, doar că uneori trebuie să ne uitam în urmă pentru a vedea frumusețea prin care am trecut", a spus primarul Gheorghe Falcă.

Acesta a vorbit despre unele realizări care nu sunt foarte mediatizate, și ca atare nu sunt apreciate. Falcă a făcut referire la faptul că autostrada Nădlac –Timișoara nu avea proiectate urcări/coborâri în Arad. De asemenea a amintit faptul că pe traseul de cale ferată de la Curtici la Simeria doar gara din Arad a fost renovată.

 "A fost o bătălie pe care am avut-o și pe care am impus-o. Un obiectiv frumos, iar unii arădeni au lupat pentru el. În momentul în care vorbim  de Aradul de astăzi vorbim de 78.000 de locuri de muncă, iar  acum 10 ani aveam doar 10.000 de locuri de muncă. Aradul exportă azi de două ori și ceva mai mult decât marele județ Cluj. Avem proiecte mari, dar cel mai mare  e polul de dezvoltare Arad-Timișoara. Am ajuns la un maxim și este greu să spargi singur un tavan. În schimb, cele două administrații au în următorii  14 ani o direcție clară de a crea acest pol. În perioada 2017-2022 Aradul va avea proiecte de peste 180 milioane de euro", a mai completat primarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide