Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezvăluire uluitoare în cazul tinerei sechestrate în Teleorman. Agresorul e liber, admit polițiștii

Răsturnare de situație în cazul tinerei din Alexandria care a fost eliberată din apartamentul unui bărbat care o sechestase. Poliția a precizat că agresorul este liber, pentru că victima nu a mai depus plângere. Deși inițial acțiunea polițiștilor a fost prezentată ca un exemplu de profesionalism, opusă modului în care oamenii legii au acționat la Caracal, lucrurile nu au stat chiar așa. 

Dezvăluire uluitoare în cazul tinerei sechestrate în Teleorman. Agresorul e liber, admit polițiștii
Comentează 0

Agresorul în cazul fetei sechestrate în Teleorman este în prezent liber pentru că victima nu a mai depus plângere, a anunțat poliția.

”Agresorul a fost audiat împreună cu victima. Pentru că victima nu a depus plângere ieri, nu putem luat măsura reținerii împotriva agresorului”, a explicat la Realitatea TV comisarul şef Iulian Orbeşteanu de la IPJ Teleorman.

Întrebat dacă nu cumva victima a renunțat să depună plângere pentru că îi este frică, polițistul nu a putut oferi informații. Oficialul a mai precizat că victima are la dispoziție 90 de zile să depună plângere. ”Nu puteam să reținem persoana dacă nu avem probe”, a spus polițistul.

Tot acesta a admis însă că apelul victimei la 112 ”nu a fost un apel fals”.

Ceva mai devreme, devenise clar că polițiștii au ajuns la ușa apartamentului în care era sechestrată tânăra doar pentru că aceasta le-a dat adresa exactă.

Polițiștii au informat joi că au reușit să localizeze "prin mijloace specifice" și au bătut la ușa presupusului agresor destul de rapid, încât să salveze fata.

Ulterior, a apărut un detaliu uluitor despre răpirea din Alexandria: fata sechestrată și violată le-a transmis polițiștilor adresa exactă a agresorului, adresă găsită pe o factură din locuință.

Poliția a ajuns în doar câteva zeci de minute la locul faptei, dar nu „prin mijloace specifice", așa cum au anunțat autoritățile în primă fază, ci pentru că fata ar fi găsit în locuința agresorului o factură în care figura adresa locuinței tânărului, transmite Realitatea de Teleorman.

Într-un interviu, fata povestește că polițiștii din Alexandria au ajuns la ea în 10 minute, dar numai pentru că găsise o factură în camera mamei agresorului:

"Mi-a spus că e mama lui acasă. A încuiat ușa și a băgat cheia în buzunar, m-a dus în camera lui, m-a trântit pe pat, m-a întrebat cum îmi place, cu lumina stinsă sau aprinsă. Îmi spunea că a mai adus fete la el în apartament, chiar și în vârstă de 13 ani, dar nu l-au reclamat la poliție. Am încercat să-l împing, a zis că mă opun degeaba, că o va face cu sau fără aprobarea mea, că o să mă bată, dacă mai stau încordată.

El îmi luase telefonul. L-am rugat să nu dorm în aceeași cameră, m-a dus în camera mamei lui, mi-a dat telefonul, că avea încredere în mine. Am vrut să aflu adresa și apoi să sun la poliție, ca să nu-i pun pe polițisti pe drumuri. Am găsit o factură de la apă, unde scria numele mamei băiatului și adresa unde mă aflam. Am sunat la poliție, mi-au vorbit frumos, în 10 minute au ajuns".

Tânără de 19 ani, sechestrată și violată. A sunat la 112, fără să știe adresa. Ce a urmat

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Iulian Orbeșteanu de la Inspectoratul județean Teleorman a precizat că fata nu a știut inițial adresa exactă inițial, dar ulterior a reușit să găsească un bon cu adresa unei persoane de sex feminin. 

"Prima dată a fost o sesizare cu privire la un bloc din Alexandria, fără date exacte, colegul meu a chestionat-o ce vede pe geam, ce mașini. Primul agent a ajuns la locație la 6,24 minute, iar echipa operativă cu polițiștii au fost acolo la 6,36 și atunci s-a intrat în locuința respectivă", a precizat oficialul IJP Teleorman.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite