Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Design interior minimalist: Cum alegi canapeaua pentru livingul tău

Stilul minimalist a avut un impact încă de la începutul secolului al XX-lea, iar astăzi este în topul preferințelor atunci când discutăm despre amenajările interioare. Deși de multe ori este asociat cu simplitatea, adevărul este că stilul minimalist este centrat pe crearea unui spațiu aerisit și luminos, cu un touch de eleganță, iar acest lucru presupune eliminarea elementelor care aglomerează locuința și a obiectelor care nu au o utilitate. 

Design interior minimalist: Cum alegi canapeaua pentru livingul tău
Comentează 0

Dacă ești în perioada renovărilor și te-ai decis să schimbi amenajarea interioară a căminului, iar stilul minimalist ți-a atras atenția, însă nu ești sigur pe alegerea piesei centrale a unei sufragerii, astăzi vom discuta despre cum să alegi corect canapeaua pentru livingul tău. 

Canapea cu două sau trei locuri? Colțar în formă de L?

O primă întrebare care probabil te macină este alegerea formei canapelei. Conturarea stilului minimalist nu presupune o regulă în acest sens, deci nu ești limitat din punctul acesta de vedere. În funcție de mărimea camerei, dar și de numărul de persoane din locuință, alege o canapea care să satisfacă nevoile fiecăruia, poate chiar una extensibilă. După cum spuneam, stilul minimalist se pliază pe conceptul “Less is more”, de aceea este important să alegi o canapea care să aibă o utilitate ridicată pentru tine și familia ta. 

Canapea cu picioare drepte? Contează lungimea? 

Știm că sunt diverse opțiuni pe piață și te pot deruta. Un aspect de care trebuie să ții cont sunt picioarele canapelei. Pentru a obține stilul minimalist pe care ți-l dorești, poți alege atât o canapea cu picioare drepte, cât și înclinate. Alegerea îți aparține, în funcție de gusturi. Pentru un efect diferit, modern, noi îți recomandăm să optezi pentru o canapea cu picioare înclinate.

Un alt aspect care contribuie la impactul vizual este lungimea picioarelor. Spre exemplu, o canapea cu un picior de lemn înalt conferă o iluzie de spațiu mai ofertant al încăperii, dar și de loc aerisit și curat. În același timp, picioarele de metal pot fi o opțiune estetică. Nu alegeți o canapea care să aibă suport de câțiva milimetri grosime, întrucât va da impresia de spațiu limitat. 

Culoarea canapelei

Deși prin definiția dată de designeri, stilul minimalist a fost consacrat de monocromatica alb și negru, în combinație cu nuanțe de gri, paleta de culori este mult mai largă și permisivă. Puteți opta pentru culori complementare atunci când alegeți combinația dintre nuanța peretelui și cea a pieselor de mobilier, iar jocul de culori va scoate fiecare obiect în evidență. Pentru alegerea culorii canapelei, vă recomandăm nuanțe precum turcoazul și galbenul muștar. Sunt opțiuni îndrăznețe care pot conduce la rezultate spectaculoase. 

Designul canapelei

Inclusiv aspectul canapelei contează, nu doar culoarea tapițeriei. Stilul minimalist este caracterizat prin linii fine, dar bine definite. Nu alege o canapea plină, robustă și cu o combinație de texturi, întrucât s-ar putea ca efectul vizual final obținut să nu fie în concordanță cu așteptările tale inițiale. 
La Glasspandoor ți-am pregătit o gamă variată de canapele de două și trei locuri, dar și colțare care pot fi ușor integrate în designul interior pentru a contura un stil minimalist. Începe astăzi să conturezi casa visurilor tale!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite