Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce să alegi un colțar pentru livingul tău

Dacă planifici o redecorare a livingului, atunci cel mai probabil vei începe cu piesa de mobilier centrală a acestei camere: canapeaua. Cu atât de multe opțiuni pe piață la momentul actual, îți recomandăm să iei în calcul și colțarul, fiind o opțiune estetică, în trend și mai ales, funcțională și potrivită pentru o casă spațioasă. Pentru o locuință în care domnește confortul, astăzi vom discuta despre cum alegi colțarul potrivit pentru living. 

De ce să alegi un colțar pentru livingul tău
Comentează 0

De ce să optezi pentru un colțar? 

Oamenii preferă canapele de colț din mai multe motive. În primul rând, în comparație cu utilizarea unei canapele și fotolii standard, colțarele reprezintă o abordare mult mai eficientă din punct de vedere al spațiului pentru a mobila livingul. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că oferă atât de mult șezut încât nu sunt necesare mai multe scaune.

Totodată, sunt potrivite pentru a fi amplasate atât în partea centrală a camerei, cât și, după cum le menționează și denumirea, în colțul acesteia. Camera pare mai mare și mai extinsă ca urmare a deschiderii unui spațiu suplimentar la podea în centru.

Confortul canapelelor de colț este încă o calitate excelentă. Toată lumea se bucură să găsească un loc în colț unde să își poată ridica picioarele și să se relaxeze.

Colțarele sunt, de asemenea, grozave pentru socializare, ceea ce apreciem cu toții. O canapea de colț reunește oamenii, indiferent dacă vorbesc sau urmăresc un film în familie..

Ce fel de design dorești să obții? 

Colțarele vin într-o gamă largă de stiluri, precum canapelele convenționale: piele sau material textil, tradiționale sau contemporane, cu sau fără brațe, rame din lemn sau metal, picioare sau fără picioare etc. De cele mai multe ori, alegerea colțarului este determinată de factori precum preferințele personale, bugetului disponibil pentru o astfel de investiție și designului locuinței.

Alegerea tapițeriei

Alegerea materialelor în special este destul de individualizată, dar este totuși important să luăm în considerare avantajele și dezavantajele fiecăruia. La căldură sau frig extrem, colțarele din material textil  pot fi ocazional mai moi și mai confortabile și nu se vor zgâria și nu se vor uza la fel de repede ca cele din piele. În plus, canapelele din material textil sunt de obicei ceva mai puțin costisitoare. 

Pe de altă parte, canapelele din piele pot arăta destul de sofisticate și de lux într-o cameră. Totodată, nu colectează praf sau alți alergeni, ceea ce reprezintă o alternativă ideală pentru persoanele cu alergii. Un alt plus al colțarului din piele este faptul că necesită aspirare mai puțin frecventă și este mai ușor de întreținut. 

Canapelele în forma “L”, o alegere ideală 

Dacă dorești un spațiu mare și aerisit, canapelele în formă de L sunt o alternativă excelentă pentru camerele de zi de diferite forme și dimensiuni. Înainte de a cumpăra o canapea în formă de L, asigură-te că interiorul livingului este suficient de mare pentru a se potrivi cu această piesă de mobilier, deoarece necesită mai mult spațiu pe podea decât canapelele obișnuite cu 2 și 3 locuri.

Spre deosebire de majoritatea canapelelor obișnuite, colțarele au spații de depozitare sub scaune. Acest lucru este în concordanță cu natura mai funcțională a piesei de mobilier. Cu acest spațiu de depozitare suplimentar, poți elibera pereții pentru a face mai mult spațiu în camera de zi, permițându-i să respire mai degrabă decât să-l înglobeze cu dulapuri de depozitare și altele asemenea. Pernele sau pilotele suplimentare pot fi depozitate în aceste zone, păstrând camera de zi fără dezordine, deschisă și aerisită. 

Un alt beneficiu adus de colțarele în formă de L este faptul că sunt extensibile, iar în perioadele în care locuința este aglomerată, iar prietenii sau familia doresc să petreacă noaptea, colțarul se poate transforma într-un pat confortabil. 

La Glasspandoor ți-am pregătit o gamă variată de colțare care pot fi ușor integrate în designul interior al locuinței, estetice și lucrate cu atenție pentru a-ți crea confortul dorit. Nu uita, Glasspandoor livrează în toată țara, așadar te poți bucura de produsele noastre în fiecare județ al României. În plus, produsele noastre au acum un preț special, fiind la reduceri!

Articole asemanatoare