Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deschidere de stagiune & premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

Deschidere de stagiune & premieră la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”
Comentează 0

Sâmbătă, 19 septembrie 2015  se va deschide la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad stagiunea 2015 / 2016 cu spectacolul ,,Aproape de tine, încă!” adaptare după ,,Almost. Maine !” de John Cariani, în regia Antonellei Cornici. Spectacolul va avea loc la sala Mare, de la ora 19,00. Duminică, 20 septembrie, la sala Studio, de la ora 19,00 va avea loc prima premieră a acestei stagiuni. Este vorba despre spectacolul ,,Săptămâna Luminată” după Mihail Săulescu, în regia lui Nicolaie – Mihai Brânzeu. Scenografia este semnată Indre Colta, coregrafia și mișcarea scenică sunt realizate de Maura Cosma iar muzica aparține lui Dan Simion.

Despre  spectacolul ,,Săptămâna Luminată” regizorul Nicolaie – Mihai Brânzeu spune : ,,Spectacolul are la bază un fior enigmatic al decăderii umane și prezintă momente de cumpănă, ritualuri, dorințe, căințe, erezii și o iubire puternică aflată între viață și moarte. Textul în sine  prin construcție se vrea o cale deschisă spre drama universală a oricărei mame care își sacrifică viața pentru puiul său, astfel că am plasat acțiunea pe un teren al jocului cu Moartea – într-o cameră de tortură pentru bolnav și mamă deopotrivă, locul în care se mai simte încă parfumul ancestral al dragostei genuine în contrabalans cu genunea și vaierele infernului”

Referitor la coregrafia acestui spectacol, Maura Cosma spune la rândul său că : ,,împreună cu regizorul Nicu Brânzeu propunem un spectacol incitant și original pe textul piesei „Săptămâna luminată” de Mihail Săulescu. Fiind vorba de două planuri prezente pe parcursul acestui  spectacol, real și ireal, am realizat o fuziune de stiluri, alternând mișcările firești și asumate ale actorilor cu momente coregrafice în care se împletesc  elemente ale dansului contemporan cu mișcări aparținând genului urban – popping și breaking.Toate acestea vin să susțină trăirile protagoniștilor și emoțiile care trebuie transmise spectatorilor”.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii : Carmen Butariu, Mariana Tofan, Marian Parfeni, Răzvan Oroian, precum și dansatorii : Cosmin Blaga, Dinu Bociort, Timea Szendrei, Adrian Dumbra și Piroș Andreea.

Următoarea reprezentație a spectacolului ,,Săptămâna Luminată” va  avea loc duminică, 4 octombrie 2015.

C. P.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite