Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deputatul Glad Varga a intrat în competiția internă a PNL Arad pentru un nou mandat

Tânărul parlamentar Glad Varga a anunțat că a intrat în cursa internă a PNL Arad pentru un nou mandat de deputat. Ales pentru prima dată în 2016, Glad Varga a dovedit că tinerii, care vin cu un suflu nou, pot schimba ceva în politică.

Deputatul Glad Varga a intrat în competiția internă a PNL Arad pentru un nou mandat
Comentează 5

Parlamentarul a înțeles că principala menire a unui parlamentar este să vină cu proiecte de legi, drept pentru care, până în momentul de față, are la activ 47 de propuneri legislative. De asemenea, dând dovadă că îi pasă de ceea ce se întâmplă în județ și în țară, a depus 125 de întrebări și interpelări.

Preocupat de probleme diverse

Doar anul trecut, de numele său se leagă adoptarea unor modificări legislative în domenii diverse. În domeniul protecţiei mediului, privind regimul deşeurilor, a obţinut mărirea amenzilor aplicate celor care încalcă prevederile legale şi a introdus o sancţiune contravenţională complementară – ridicarea deșeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curățarea terenului, precum și eliminarea acestora conform legislației în vigoare; în ceea ce privește garantarea unor drepturi pentru anumite categorii de cetățeni, a reușit să-și convingă colegii să voteze Legea nr.185/2019 de care beneficiază persoanele persecutate din motive politice de dictatura comunistă, precum şi cele deportate în străinătate ori cei care au fost luați prizonieri; a lucrat pentru repunerea în drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, stabilind, printre altele, majorarea cotei de material lemnos pentru tinerii căsătoriţi, locuitori ai Munţilor Apuseni, precum şi eliminarea obligaţiei stabilite în sarcina prefecţilor de judeţ de supraveghere a corectei aplicări a acestei legi. Ultima lege adoptată anul trecut este cea care reglementează evenimentele de recreere şi divertisment, clarificând anumite condiţii specifice în cazul adunărilor publice. Între declarațiile politice de impact pe care le-a făcut se numără cele cu privire la Canalul Mureșel și Palatul Copiilor.

„Am dovedit ce poate face un politician tânăr și muncitor în Parlament pentru comunitatea sa. Atât inițiativele și proiectele pe care le-am dus la bun sfârșit, cât și cele pe care le am în derulare, stau mărturie că întreaga mea activitate parlamentară este în folosul tuturor românilor. Am proiecte importante pe care vreau să le demarez, care se circumscriu României normale, fundamentate pe principiile și politica Partidului Național Liberal. Am convingerea că Partidul Național Liberal este singura cale pentru o Românie modernă, europeană și democratică, acolo unde liberalismul înseamnă, în cât mai puține cuvinte, o Românie normală”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Militează pentru un dialog deschis

În încheiere, parlamentarul ține să le mulțumească tuturor arădenilor. „Vreau să le mulțumesc tuturor arădenilor, celor pe care am avut plăcerea să-i cunosc personal, dar și celor care mi-au scris. Vreau să le mulțumesc și celor care m-au criticat, care au avut opinii diferite sau nu au avut o viziune comună cu mine. Și dumneavoastră faceți parte din procesul democratic și numai într-un dialog deschis putem ajunge în viitorul prosper pe care ni-l dorim cu toții, într-o Românie modernă, demnă, europeană și liberală”, mai spune parlamentarul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite