Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce spune premierul Orban că Marcel Ciolacu și PSD bat câmpii, iar useriștii habar n-au, când vorbesc de Fondul de Investiții

Ludovic Orban a afirmat, miercuri la TVR, că Marcel Ciolacu şi social-democraţii „bat câmpii” şi „vorbesc ca să se afle în treabă”, atunci când acuză că programul pentru relansarea economiei al PNL ar fi fost în parte copiat de la PSD. Premierul i-a întrebat pe aceştia de ce nu s-au gândit ei la măsurile cu care a venit Executivul, cum ar fi IMM Invest. Acesta a răspuns şi criticilor venite din partea USR cu privire la Fondul de Investiţii, scrie adevarul.ro.

De ce spune premierul Orban că Marcel Ciolacu și PSD bat câmpii, iar useriștii habar n-au, când vorbesc de Fondul de Investiții
Comentează 0

„Bat câmpii. Habar nu aveau. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice. IMM Invest. De ce nu au aplicat în trei ani de guvernare IMM Invest, schema de garantare de împrumuturi pentru IMM? Deja sunt peste 10.000 de IMM-uri care au beneficiat şi plafonul depăşeşte 10 miliarde. Vom creşte plafonul probabil la 20 de miliarde şi probabil şi mai mult. Am regândit schema de ajutor de stat pentru investiţiile green field, care nici nu le-a trecut prin cap sau schema de garantare a ajutorului comercial”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la TVR, întrebat cum comentează acuzaţiile lui Marcel Ciolacu.

Liderul PNL a mai spus că deputatul USR Claudiu Năsui „habar n-are” când spune că Fondul de Investiţii conceput de Guvern în programul de relansare economic seamănă cu cel gândit de Darius Vâlcov.

„S-a referit un coleg la Fondul de Investiţii, asemuindu-l cu Fondul lui Vâlcov. Ăla nu a citit. Habar n-are. Fondul de Investiţii, care fusese lansat public de PSD, era unul care punea ca gaj toate acţiunile deţinute de stat la companiile profitabile din România, permiţând practic preluarea ostilă a acţiunilor de la aceste companii”, a explicat Orban.

Acesta l-a sfătuit pe parlamentarul USR mai întâi să citească şi apoi să facă afirmaţii publice.

„Noi nu avem nicio legătură, prin acest Fond de Investiţii pe care îl realizăm cu mecanismul pe care l-a gândit Vâlcov. Fondul de Investiţii se realizează cu un capital iniţial al statului. Fondul de Investiţii nu intră decât în private equity. Ce înseamnă? Deci Fondul de Investiţii urmăreşte companiile. Dacă o companie vrea să facă o investiţie şi managementul Fondului de Investiţii consideră că valoarea acţiunilor companiei respective va creşte, cumpără un pachet de acţiuni, 30% de acţiuni din valoarea companiei respective şi le vinde după realizarea investiţiei, creşterea valorii acţiunilor. Acesta e sistemul de private equity. Habar nu au. Vorbesc ca să se afle în treabă. Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească. Noi am luat ca model Fondul de Investiţii din Franţa”, a precizat Orban.

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite