Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce nu ar trebui să așteptăm până când ne este foame ca să mâncăm

Foamea poate fi un semn excelent că metabolismul este pornit și corpul tău funcționează așa cum ar trebui. Cu toate acestea, deși este natural, foamea nu ar trebui să fie singurul semn că este timpul să începeți să mănânci. Dacă mănânci doar atunci când ai foarte puțin combustibil, consecințele pot fi cumplite.

De ce nu ar trebui să așteptăm până când ne este foame ca să mâncăm
Comentează 0

Există câteva motive pentru care foamea ne poate încurca serios obiceiurile noastre alimentare.

Foamea duce la supraalimentare. Oamenii care sar peste mese sau mănâncă neregulat deseori mănâncă prea mult pentru a compensa mâncarea pe care o doreau. Corpul uman are nevoie de mâncare la fiecare 3-4 ore pentru a evita încetinirea metabolismului, scăderea energiei și poftele. Cu cât rămâneți mai mult timp fără alimente, cu atât mai repede scade nivelul zahărului din sânge.

Foamea nu te ajută să slăbești. Mulți oameni cred că, dacă fac greva foamei, slăbesc. Dar, în realitate, nu este așa. Consumul de prea puține calorii declanșează un mod de urgență în corp, determinând stocarea de grăsimi și arderea a și mai puține calorii. Corpul tău crede că trebuie să se salveze și să păstreze caloriile pentru viitor. Citește continuarea.


Scrie un comentariu

trimite