Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce au votat oamenii din Deveselu un candidat mort; știrea a ajuns în presa internațională

După cum vă informam duminică seara, Ion Aliman, fostul primar al comunei Deveselu, ucis de coronavirus, a câștigat alegerile. Povestea a ajuns în presa internațională.

CNN a rezervat spaţiu relatării situaţiei de la Deveselu. Citând Reuters, jurnaliştii CNN menţionează că primarul decedat de la Deveselu, Ion Aliman, a fost reales cu o largă majoritate de voturi, peste 60%, deşi întreaga comunitate ştia că acesta nu-şi poate exercita funcţia, scrie adevarul.ro.

De ce au votat oamenii din Deveselu un candidat mort; știrea a ajuns în presa internațională
Comentează 0

Potrivit sursei citate, Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare arăta zeci de săteni vizitâmd mormântul lui Ion Aliman, candidat PSD, unde au aprins lumânări după votul de duminică.
Care a fost însă miza votului? De ce PSD, partidul din care a făcut parte Aliman, le-a cerut localnicilor să-l voteze, deși era mort și îngropat. Răspunsul este simplu. Având în vedere că în momentul în care primarul a decedat buletinele de vot erau deja tipărite, acesta nu a mai putut fi înlocuit, iar Partidul Social Democrat nu avea posibilitatea de a-și desemna un alt candidat, astfel încât adevărata miză a alegerilor de duminică de la Deveselu a fost anularea scrutinului. Astfel, se vor orginiza alte alegeri, iar PSD își va putea nominaliza un candidat.

Intrați AICI pentru detalii.
Foto: Digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite