Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce ar trebui să îți lași copiii să își aleagă singuri hainele

Comentează 0

Alegerea unei ținute pentru copilul tău pare a fi o alegere logică. Îi îmbraci corespunzător pentru condițiile meteo și situațiile date, plus că arată bine pus la punct. Este greu să renunți la grija și controlul părintesc și să lași copilul să preia controlul asupra lucrurilor. La urma urmei, noi, ca părinți, știm ce este mai bine pentru ei!

Dar, odată ce le oferi suficient spațiu pentru a lua propriile decizii și pentru a dezvolta un sentiment de individualitate, vei fi uimit să le vezi creșterea. Să-i lași pe copii să-și aleagă singuri hainele înseamnă atât de mult pentru ei și ar putea fi un pas parental excelent de făcut acum - și iată de ce.

Încurajează independența

Copiii sunt excelenți observatori și, de multe ori, vor să dea dovadă de autonomie față de părinții lor foarte devreme. Ei dezvoltă în mod constant un sentiment mai mare de independență și există multe semne în acest sens.

Până la vârsta de 3 ani, independența se referă în primul rând la aspecte practice. În această perioadă, copiii trebuie să facă totul singuri (să se îmbrace, să mănânce etc.). Între 4 și 5 ani, opiniile lor devin importante, în primul rând în ceea ce privește lucrurile care îi interesează - unde să meargă, ce să mănânce și, în multe cazuri, ce să poarte. Dezvoltând independența, ei dezvoltă, de asemenea, un simț al responsabilității și al autodeterminării.

Le stimulează creativitatea

Dacă alegi treninguri copii de la Emag, în fiecare zi, mai ales în timp ce îl îmbraci, îl lași în afara procesului. Îmbrăcatul devine o corvoadă pentru ei, ceva ce fac mecanic. Acesta este motivul pentru care mulți copii se plâng și fac scandal atunci când îi îmbraci.

La această vârstă, copiii abia încep să exploreze lumea și totul este interesant și intrigant. Le place să deseneze, să cânte, să danseze, să se joace - sunt pur și simplu debordanți de creativitate. Câteva modalități de a o încuraja sunt jocurile împreună și amenajarea camerei lor într-un mod inspirat. Permițându-le să se îmbrace singuri în treninguri de copii, le oferi încă un domeniu în care să fie creativi și să-și folosească imaginația.

Dobândesc abilități de luare a deciziilor

Atunci când le oferi copiilor dvs. posibilitatea de a decide ce vor să poarte, pui bazele abilităților lor de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor. Copilul tău se va simți important dacă îi ceri părerea atunci când alegi treninguri de copii. Chiar și la vârsta de 2 sau 3 ani, majoritatea copiilor pot decide dacă le place sau nu o piesă de îmbrăcăminte pe care ați selectat-o pentru ei. Aceasta le întărește capacitatea de a determina ceea ce își doresc și de a-și dezvolta opiniile. Copiii trebuie să fie implicați activ în propria viață de la o vârstă fragedă.

Dezvoltă un sentiment de individualitate

Exprimarea de sine la copii este ceva ce trebuie cultivat și sărbătorit. Nu le impuneți stilul vostru. O altă greșeală frecventă pe care o fac părinții este să se aștepte ca copilului să îi placă întotdeauna ceea ce alegem pentru el. Lasă-l să descopere și să exprime ceea ce le place și cum vor să fie văzuți. Nu construi o mini versiune a ta; în schimb, ar trebui să îi ghidezi să devină cea mai bună versiune a lor. Acest lucru îi va ajuta să fie mai încrezători în viitor și să își găsească un sentiment puternic de identitate.

Copiii vor ca ținutele lor să fie distractive

Hainele pentru copiii mici nu trebuie să fie moderne sau la modă. Cu siguranță că pot exista treninguri de copii și în acest sens, dar în primul rând trebuie să fie amuzante! Lasă-i să amestece și să se asorteze: vei fi uimit de ceea ce vor inventa. De la tricouri unice pe care orice copil le va adora, la rochițe speciale, pantaloni scurți și treninguri de copii cu sclipici - ar trebui să le oferi opțiuni amuzante și să vă bucurați împreună de rezultate! S-ar putea să rezulte și o porție bună de râs.

Mai puțin control = mai mult spațiu pentru a crește

A respecta și a acorda atenție dorințelor copiilor tăi nu înseamnă că ei trebuie să decidă întotdeauna ce să cumpere și să poarte. Desigur, ar trebui să poarte o jachetă atunci când este frig sau să se gândească să poarte o rochie frumoasă pentru o zi în familie. A-i lăsa pe copii să își aleagă singuri hainele nu înseamnă să-i lași să facă tot ce vor - îi implici în acest proces arătându-le că îți pasă de părerea lor.

Lăsând puțin volanul, îi oferi micuțului tău suficient spațiu pentru a se dezvolta și a prospera. Îi poți oferi opțiuni și să vezi ce alege (și să intervii dacă trebuie!). Este important să nu transformi fiecare situație într-o bătălie.


Scrie un comentariu

trimite